Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Τι θέλει τελικά μια γυναίκα από έναν άνδρα;

    Τι θέλει τελικά μια γυναίκα από έναν άνδρα;

    Μια μελέτη σε 1.300 ζευγάρια διαπίστωσε ότι οι άνδρες που συμβάλλουν περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού, όπως ο καθαρισμός και το μαγείρεμα, απολαμβάνουν το σεξ πιο τακτικά με τους συντρόφους τους.

    Αλλά ενώ οι γυναίκες δείχνουν ότι αυτή η συμμετοχική συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα είναι η βασική τους “επιθυμία”, πολλοί άνδρες αγνοούν αυτά τα μηνύματα λόγω στερεοτύπων φύλου που δυστυχώς φαίνεται να τα περιορίζουν ακόμη και σήμερα.

    Κοινωνικές προσδοκίες που εμποδίζουν τους άνδρες και τις γυναίκες να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον

    “Οι άνδρες είναι σκληροί και δυνατοί, δεν κλαίνε (εκτός αν η ομάδα τους χάσει στους τελικούς…), πίνουν μπύρα, δεν πλένουν πιάτα, δεν πηγαίνουν στο γιατρό.”Αυτά είναι μερικά από τα ανδρικά στερεότυπα φύλου που μερικοί άνθρωποι επιμένουν να αποδέχονται.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να είσαι άντρας συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και προβλημάτων ψυχικής υγείας. Εξάλλου, οι κοινωνικές προσδοκίες είναι κακές;

    Σύμφωνα με ξεπερασμένες ιδέες για την αρρενωπότητα, η αναγνώριση του τι σημαίνει να είσαι “πραγματικός άντρας” μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τοξικών συνηθειών και στην ισορροπία των ανδρών πραγματικά “έντονα”.

    Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι άνδρες που απορρίπτουν περιοριστικά στερεότυπα αρρενωπότητας είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς. Η απελευθέρωση από αυτές τις αυστηρές προσδοκίες για τους ρόλους των φύλων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχουν οι άνδρες ό,τι επιθυμούν.

    Αυτό που όλοι μας αναζητάμε τελικά είναι ένας καλός σύντροφος

    Οι γυναίκες θέλουν έναν άντρα που τις κάνει ευτυχισμένους. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Αλλά αν κανείς δεν έχει βρει μια ισορροπία στον εαυτό του, “σπάζοντας” αναχρονιστικά στερεότυπα, τότε η αρμονία και η ικανοποίηση δεν μπορούν να υπάρχουν.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ