Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Τηλεκπαίδευση: H Cisco ανέλαβε την ευθύνη για το πρόβλημα στο Webex, κανονικά από αύριο τα μαθήματα

    Σοβαρά ήταν τα προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα της υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια, που έκλεισαν στο πλαίσιο του lockdown που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα από το πρωί του περασμένο Σαββάτου, για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού. Η Cisco ανέλαβε την ευθύνη για το σημερινό πρόβλημα στο Webex.

    Πολλοί ήταν οι μαθητές που δεν κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Webex, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα έπεσε εντελώς, λόγω τεχνικού προβλήματος της Cisco.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, προβλήματα σύνδεσης, εκτός από την Ελλάδα αντιμετώπισαν τα Βαλκάνια, η Βόρεια Ιταλία, η Νότια Αγγλία και Ουαλία και η Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, κλπ).

    Κατά τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ο πάροχος της πλατφόρμας Webex παρείχε διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη δρομολόγηση της πλήρης επαναλειτουργίας του συστήματος, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ξανά προς το τέλος του σχολικού ωραρίου.

    Αύριο, Τρίτη, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιήσουν και πάλι το Webex.

    Για τους μαθητές που απουσίασαν σήμερα από τα μαθήματα λόγω του τεχνικού ζητήματος, η Γενική Γραμματεία ανακοίνωσε ότι δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν οι απουσίες.

    Όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι πλατφόρμες του υπουργείου λειτούργησαν κανονικά, με εξαίρεση κάποιες ολιγόλεπτες διακοπές.

    Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Webex λέει η Cisco

    Με αφορμή τα προβλήματα της υπηρεσίας Webex, η Cisco ανακοίνωσε ότι έχει αποκατασταθεί η λειτουργία της υπηρεσίας.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ