Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Tην Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις αποζημιώσεων επαγγελματιών τουρισμού που επλήγησαν από κακοκαιρίες

    Tην Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις αποζημιώσεων επαγγελματιών τουρισμού που επλήγησαν από κακοκαιρίες

    Την 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τους επαγγελματίες του τουρισμού που επλήγησαν από κακοκαιρίες κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2023-Ιανουαρίου 2024 ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στα πρότυπα της επιστρεπτέας προκαταβολής.

    Ανήμερα Μεγάλης Τετάρτης, 1η Μαΐου, ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν σε επαγγελματίες του τουρισμού που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2023-Ιανουαρίου 2024. Η πλατφόρμα αυτή στοχεύει στη χορήγηση αποζημιώσεων, παρόμοιων με αυτές που χορηγούνται με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.


    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο Υπουργός συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

    Κατά την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, συζήτησε με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τον Α’ αντιπρόεδρο Φίλιππο Σαμαλέκο, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Ζαχείλα και την πρόεδρο του τμήματος τουρισμού, Θέκλα Καμμένου, οι οποίοι παρουσίασαν τα θέματα που αφορούν κυρίως τον τουρισμό και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας Daniel και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

    Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου επέμειναν στην ανάγκη δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον νομό και την περιφέρεια της Θεσσαλίας, η οποία θα προωθήσει νέες επενδύσεις και θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες στην περιοχή.


    Συγκεκριμένα, ζήτησαν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τις καταστροφές, την παράταση εφαρμογής μέτρων και νόμων και τη δημιουργία ειδικού προγράμματος στήριξης για τις επιχειρήσεις του νομού.

    Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε θετικός στα αιτήματα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και αναφέρθηκε σε προγραμματισμένες παρεμβάσεις για την επόμενη περίοδο.

     




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ