Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Tips για την φροντίδα των παιδικών ρούχων

    Αν είσαι μαμά σίγουρα θα έχεις βιώσει το συναίσθημα του να αγοράζεις με τόση χαρά τα παιδικά ρούχα και μετά από λίγο να τα βλέπεις ταλαιπωρημένα και ξεθωριασμένα από τα συνεχή πλυσίματα. Βρες παρακάτω ορισμένα χρήσιμα tips για την φροντίδα των παιδικών ρούχων και εξασφάλισε ότι θα δείχνουν σαν καινούργια ακόμη και μετά από πολύ καιρό από την αγορά τους.

    Ξεχώρισε τα ρούχα

    Τα διάφορα υφάσματα απαιτούν ειδική φροντίδα και πλύσιμο σε συγκεκριμένους βαθμούς για να μην καταλήξουν φθαρμένα στην απλώστρα σου. Μην προσπαθείς λοιπόν να τα στριμώξεις όλα σε ένα πλυντήριο. Ξεχώρισε τα ρούχα και προσπάθησε να πλύνεις χωριστά τα παιδικά ρούχα από τα δικά σου και του συζύγου σου καθώς ο χρόνος πλυσίματος που απαιτείται είναι σίγουρα διαφορετικός. Όσο χρονοβόρα και αν σου φαίνεται αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική, ωστόσο αν δεν έχεις αυτή την δυνατότητα προτίμησε να τοποθετήσεις τα παιδικά ρούχα μέσα σε ειδικές μαξιλαροθήκες για να τα προστατεύσεις από την φθορά.

    Χρησιμοποίησε ποιοτικά απορρυπαντικά

    Τα απορρυπαντικά αποτελούν το άλφα και το ωμέγα στην διαδικασία του πλυσίματος. Φρόντισε λοιπόν να επιλέξεις ποιοτικά απορρυπαντικά που θα προσφέρουν βαθιά καθαριότητα στα ρούχα των μικρών σου και θα διατηρήσουν τα υφάσματά τους σε άριστη κατάσταση. Αν ένα νέο μέλος έχει προστεθεί προσφάτως στην οικογένειά σου, σου προτείνουμε να αναζητήσεις υποαλλεργικά προϊόντα πλυσίματος ρούχων τα οποία συνιστούν τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά καθώς η σύνθεσή τους είναι κατάλληλη για το ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι. Φυσικά μην παραλείψεις να βάλεις την σωστή δόση απορρυπαντικού στο πλυντήριο, αφού προσθέτοντας μεγαλύτερη ή μικρότερη δόση το αποτέλεσμα δεν θα είναι σίγουρα το επιθυμητό.

    Σιδέρωσε τα ρούχα με ατμό

    Μετά το πλύσιμο των ρούχων, το σιδέρωμα είναι απαραίτητο. Επίλεξε να σιδερώσεις τα παιδικά ρούχα με ατμό, ο οποίος θα τους προσφέρει μεγαλύτερη προστασία των υφασμάτων από την φθορά της θερμότητας και αποτελεσματικότερη αποστείρωση. Σκέψου ότι η σκόνη και τα μικρόβια έχουν απομακρυνθεί από τα υφάσματα με την διαδικασία του πλυσίματος, ωστόσο ορισμένα μικρόβια μπορεί να βρεθούν εκ νέου πάνω στα ρούχα μέσω της απλώστρας. Με το σιδέρωμα με ατμό θα εξαφανίσεις κάθε ίχνος τους. Μετά το σιδέρωμα μην τακτοποιήσεις αμέσως τα ρούχα στις παιδικές ντουλάπες, αλλά άφησέ τα συγκεντρωμένα σε μια στοίβα μέχρι η υγρασία να εξαφανιστεί εντελώς από τα υφάσματα. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσεις τα παιδικά ρούχα σαν καινούργια και θα προστατεύσεις την υγεία των μικρών σου!

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ