Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
More

    Της γέννησης παιδιού ή της αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

    Της γέννησης παιδιού ή της αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

    Το βίντεο – απάντηση στο TikTok του Παύλου Μαρινάκη για το επίδομα γέννησης και την επιδότηση αυτοκινήτου.

    Σε νέες εξηγήσεις προχώρησε ο Παύλος Μαρινάκης για την ασύμμετρη στήριξη μεταξύ της επιδότησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και το επίδομα γέννησης ενός παιδιού.


    Σημειώνεται ότι μια οικογένεια με τρία παιδιά λαμβάνει συνολικά επιδόματα γέννησης ύψους 8.100 ευρώ, ενώ ένας πολίτης που επιλέγει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 30.000 ευρώ μπορεί να λάβει επιδότηση ύψους 9.000 ευρώ από την ελληνική πολιτεία.

    Κατά τον κ. Μαρινάκη πάντως μια νέα μητέρα λαμβάνει επιδόματα έως και 10.000 ευρώ, ενώ κάποιος που θέλει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έως και 9.000 ευρώ.

    Ας δούμε την απάντηση του κ. Παύλου Μαρινάκη


    Όπως αναφέρει «το επίδομα γέννησης και η επιδότηση αυτοκινήτου δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά. Μία νέα μητέρα δεν παίρνει μόνο το επίδομα γέννησης που είναι 2.400 ευρώ και το οποίο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο αν πρόκειται για το δεύτερο και τρίτο παιδί. Παίρνει και έξτρα επίδομα, το επίδομα μητρότητας που ισοδυναμεί με τον κατώτατο μισθό επί εννιά μήνες» και συνεχίζει:

    «Με λίγα λόγια μια νέα μητέρα μπορεί να λάβει μέχρι και 10.000 ευρώ για την γέννηση ενός παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι τα περισσότερα από όλα όσα σας είπα δεν ίσχυαν στην έκταση αυτή μέχρι το 2019.

    Δεύτερη διαπίστωση, μην μπερδεύουμε μήλα με πορτοκάλια. Άλλο πράγμα ένα επίδομα όπως το επίδομα γέννησης ή το επίδομα μητρότητας που κατατίθεται στον λογαριασμό ενός πολίτη για έναν συγκεκριμένο σκοπό και άλλο πράγμα η επιδότηση, όπως η επιδότηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

    Στη δεύτερη περίπτωση αγοράζει κάποιος ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 30.000 ευρώ και το κράτος επιδοτεί μέρος της αγοράς μέχρι 9.000 ευρώ.


    Τρίτο σημείο. Είναι η επιδότηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το μόνο πρόγραμμα επιδότησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση;

    Όχι. Υπάρχει η επιδότηση ανακαίνισης σπιτιού, η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών συσκευών όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ευρώπης.

    Ας μην τα μπερδεύουμε λοιπόν. Η κυβέρνηση αυτή στηρίζει όσο περισσότερο μπορεί τις νέες οικογένειες και τους νέους γονείς σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα στη ζωή τους».

    Δείτε το βίντεο του Παύλου Μαρινάκη






    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ