Το Δέλτα του Πηνειού, αυτή η πολύ όμορφη γραφική περιοχή, δεν φημίζεται μόνο για τις υπέροχες παραλίες της και τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο, αλλά και για την ιδιαίτερη γεωργική του παραγωγή. Ανάμεσα στα χωράφια που αγκαλιάζουν τον ποταμό, υπάρχουν τα περιβόλια με τα ακτινίδια, καθώς το ακτινίδιο δεσπόζει ως ένα σημαντικό προϊόν της τοπικής γης.
Το εύφορο έδαφος σε συνδυασμό με το κλίμα, προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια του ακτινιδίου στη περιοχή του Δέλτα του Πηνειού. Οι ντόπιοι παραγωγοί έχουν επενδύσει στη φροντίδα αυτής της καλλιέργειας, η οποία έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σπουδαία εξαγώγιμα προϊόντα.
Όπως σημείωσε ο Αντώνης Αναστασίου, ο οποίος είναι δραστήριος παραγωγός ακτινιδίου της περιοχής του Στομίου, το μικροκλίμα που υπάρχει στο Δέλτα, δημιουργεί τις πολύ καλές συνθήκες για την παραγωγή του ακτινιδίου. «Το ακτινίδιο είναι εξαγώγιμο προϊόν. Σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, και αλλού, το ακτινίδιο μας ταξιδεύει από τα δικά μας περιβόλια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασίου για να συμπληρώσει πως «τόσο η ατμοσφαιρική υγρασία, όσο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους, είναι παράγοντες σημαντικοί για την ποιότητα του ακτινιδίου».
Από την μεριά του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού του Ομολίου Θάνασης Κυριάκος, εξήγησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η ευρύτερη περιοχή του Δέλτα, αντικειμενικά δίνει τη δυνατότητα για να παραχθεί ένα πάρα πολύ καλό ακτινίδιο, με σημαντική ποσότητα παραγωγής που κάποτε έφτανε έως και τους 4 τόνους το στρέμμα.
Από την μεριά του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού του Ομολίου Θάνασης Κυριάκος, εξήγησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η ευρύτερη περιοχή του Δέλτα, αντικειμενικά δίνει τη δυνατότητα για να παραχθεί ένα πάρα πολύ καλό ακτινίδιο, με σημαντική ποσότητα παραγωγής που κάποτε έφτανε έως και τους 4 τόνους το στρέμμα.