Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες

    Το χρονοδιάγραμμα απόδοσης ενισχύσεων, αποζημιώσεων και άλλων μέτρων για τους αγρότες για το αμέσως επόμενο διάστημα παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στα πλαίσια ευρείας διυπουργικής σύσκεψης για την στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την διόρθωση ενιαίας ενίσχυσης 2023, καθώς έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις έως 10 Μαρτίου 2024 και έως το Πάσχα θα γίνει η διορθωτική πληρωμή του υπολοίπου των 88 εκατ. της βασικής ενίσχυσης των αγροτών που δεν είχε απορροφηθεί.

    Επιπλέον, ανακοινώθηκε η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων εντός του Απριλίου, στα 245 εκατ. ευρώ αλλά και το άνοιγμα των νέων αιτήσεων ΟΣΔΕ 2024 εντός του Μαρτίου.

    Ο κύριος υπουργός ανέφερε πως έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις στα Οικολογικά Σχήματα η πληρωμή των οποίων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, αναμένεται να γίνει έως το Πάσχα. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι για τα έτη 2014-2019 με βάση την παλιά ΚΑΠ όσο και για τη μεταβατική περίοδο 2020 – 2022.

    Επιπλέον, τονίστηκε πως ξεκίνησε η εκκαθάριση των 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ και αποδέσμευση των νομίμων ενώ τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

    Τέλος, στη σύσκεψη προαναγγέλθηκε ο σταδιακός έλεγχος και πληρωμή όσων δικαιούχων έχουν προσφύγει και δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη για λάθη στην πληρωμή παρελθόντων ετών.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX