Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Tο Disney+ ξεπερνά τους 150 εκατομμύρια συνδρομητές

    Tο Disney+ ξεπερνά τους 150 εκατομμύρια συνδρομητές

    Σε μια χρονιά που ήταν ταραχώδης – και μερικές φορές καταστροφική – για ολόκληρη τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, λέει ότι η εταιρεία του αρχίζει επιτέλους να ξεπερνά την “περίοδο επισκευής”.

    Ως μέρος της αναφοράς των κερδών για το τέταρτο τρίμηνο, ο Iger εξήγησε πώς η Disney είναι έτοιμη να προχωρήσει από το όχι και τόσο ιδανικό 2023.

    “Τα αποτελέσματά μας αυτό το τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει από το προηγούμενο έτος”, δήλωσε ο Iger. “Ενώ έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε, αυτές οι προσπάθειες μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε πέρα από αυτήν την περίοδο επισκευής και να αρχίσουμε να χτίζουμε ξανά τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε μια σταθερή βάση δημιουργικής αριστείας και καινοτομίας που χτίστηκε τον περασμένο αιώνα, η οποία ενισχύθηκε μόνο από τη σημαντική εργασία αναδιάρθρωσης και αποδοτικότητας κόστους που κάναμε φέτος, και είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε περίπου $7,5 δισεκατομμύρια σε μειώσεις κόστους”.

    “Σε συνδυασμό με το χαρτοφυλάκιο πολύτιμων επιχειρήσεων, εμπορικών σημάτων και περιουσιακών στοιχείων – και τον τρόπο που τα διαχειριζόμαστε μαζί – η Disney έχει ένα ισχυρό χαρτί που μας διαφοροποιεί από τους άλλους στον κλάδο μας”.

    Το Disney+ έχει ξεπεράσει τους 150 εκατομμύρια συνδρομητές (πάνω από 4 εκατομμύρια συνδρομητές από την αρχή του τριμήνου την 1η Ιουλίου). Το Disney+ Hotstar – που είναι η εκδοχή της συνδρομητικής στην Ινδία – έχασε περίπου 3 εκατομμύρια συνδρομητές, πράγμα που σημαίνει ότι το Disney+ κέρδισε 7 εκατομμύρια συνδρομητές από όλο τον κόσμο.

    Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, η “περίοδος επισκευής” της Disney σήμαινε και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων αυτό το έτος. Η Disney απέλυσε 7.000 υπαλλήλους από τον Μάρτιο του 2023 ως μέρος μιας “στρατηγικής αναδιάταξης”. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία έκανε μια προσπάθεια να περικόψει πάνω από $5 δισεκατομμύρια σε κόστος.

    Η Disney έχει δει μια χούφτα οικονομικές δυσκολίες μετά την επιστροφή του Iger στην καρέκλα του CEO. Το Disney+ σημείωσε την πρώτη τριμηνιαία απώλεια συνδρομητών νωρίτερα φέτος, που προκλήθηκε από την απώλεια 3,8 εκατομμυρίων συνδρομητών για το Disney+ Hotstar. Ο Iger είπε επίσης ότι η παραγωγή πολλών σειρών και ταινιών από την Marvel προκαλεί “αραιωμένη εστίαση και προσοχή” από τους fans. Από τη κινηματογραφική πλευρά, παραδέχτηκε ότι η απόδοση ταινιών, όπως τα “Indiana Jones and the Dial of Destiny” και “Haunted Mansion” ήταν “απογοητευτικές”, ενώ αποκάλεσε επίσης τις προσδοκίες των σεναριογράφων και ηθοποιών “πολύ ανησυχητικές” εν μέσω των στάσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Κατά τη διάρκεια των δυσκολιών της Disney, δημοσιεύματα θέλουν την μεταμόρφωση του στούντιο σε “γίγαντα gaming”, μέσω της εξαγοράς μιας μεγάλης εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, όπως η Electronic Arts.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ