Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Το ΕΚΝΚ για την ημέρα της γυναίκας

    Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.
    Σκοπός, είναι να αναδείξει την προσφορά των γυναικών στην κοινωνία, την οικονομία, την οικογένεια και τον πολιτισμό ενώ οι «ρίζες» της Ημέρας της Γυναίκας εντοπίζονται στη Νέα Υόρκη κατά το έτος 1857, όταν οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν ενάντια στις συνθήκες εργασίας και ζήτησαν ισότητα στους μισθούς.

    Πλέον, η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας μας ενθαρρύνει να αναγνωρίσουμε τις αδικίες που γίνονται σε βάρος των γυναικών και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία στην οποία η ισότητα των δύο φύλων θα είναι πραγματικότητα.

    Κάθε χρόνο, υπάρχει μια θεματολογία που για τον εορτασμός που επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, με τη φετινή ημέρα να έχει τίτλο: «Ψηφιακά: Καινοτομία και τεχνολογία για την ισότητα των φύλων».

    Στις μέρες μας, παρά τις συστηματικές προσπάθειες, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι σεξιστικές επιθέσεις, οι ηθικές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, οι γυναικοκτονίες εξακολουθούν να αναδεικνύουν τις ανισότητες και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, επιτάσσοντας την καταστολή αναχρονιστικών κατεστημένων με πολλές αρνητικές επιπτώσεις και αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

    Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία είναι μέγιστος και ως Εργατικό Κέντρο θα προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε, με τις παρεμβάσεις μας, τα ¨κενά¨ που διέπουν αυτόν τον ρόλο.

    Ο αγώνας και η προσπάθεια της σύγχρονης γυναίκας, που πρωτοστατεί στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία, στην πολιτική, στα Κέντρα λήψης των αποφάσεων και μάχεται για τη μείωση των ανισοτήτων και για την εξάλειψη βίαιων συμπεριφορών, θα μας βρίσκει συμμέτοχους και ένθερμους υποστηρικτές.

    Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ