Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook ανανεώνει το όνομά του IGTV σε Instagram Video

    Φεύγει το IGTV; Το long-form vertical video του Instagram συγχωνεύεται με τα βίντεο ροής και ανανεώνει το όνομα του σε Instagram Video. Θα μεταφερθεί σε μια καινούργια βίντεο καρτέλα στα προφίλ των χρηστών, μαζί με νέες λειτουργείες όπως περικοπή, φίλτρα, και την δυνατότητα να κάνεις tag άτομα και τοποθεσίες.

    “Μας ευχαριστεί που οι δημιουργοί της κοινότητας μας έχουν ασπαστεί το βίντεο ως ένα βασικό τρόπο για να λένε τις ιστορίες τους, να ψυχαγωγούν, και να ενώνονται με το κοινό τους,” δήλωσε το Instagram μέσω blog post. “Και για αυτό θέλουμε να κάνουμε ακόμα πιο εύκολη την δημιουργία και ανακάλυψη βίντεο στο Instagram.”

    Δεν αλλάζουν και πολλά στην πραγματικότητα: μπορείτε ακόμα να ανεβάσετε βίντεο από την συλλογή και να συνεχίσετε να κάνετε cross-post περιεχόμενο μέσω των Stories και των απευθείας μηνυμάτων. Η συγχώνευση, ανέφερε το Instagram, προσφέρει ” πολλαπλούς τρόπους στους δημιουργούς να πουν τις ιστορίες τους και να συζητήσουν με τις κοινότητες τους”.

    Το Facebook ανανεώνει το όνομά του IGTV σε Instagram Video

    Η νέα καρτέλα με τα βίντεο θα εμφανιστεί στο προφίλ των χρηστών δίπλα από την καρτέλα των Reels. Τα reels είναι τα μικρά βίντεο των 15-δευτερολέπτων του Instagram που έχουν σκοπό να αναμετρηθούν με το TikTok. Το IGTV ήταν το “όραμα” του Instagram ως μια επιλογή για μεγαλύτερα βίντεο, για τις περιπτώσεις που τα μονόλεπτα βίντεο του Instagram δεν ήταν αρκετά. Η καρτέλα με τα βίντεο θα περιέχει περιεχόμενο από αγαπημένους δημιουργούς, καθώς και μερικούς όχι τόσο γνωστούς. Συνεχίστε το scrolling για να ανακαλύψετε περισσότερους λογαριασμούς, και πατήστε οπουδήποτε πάνω στο βίντεο για να μπείτε στην λειτουργία full screen.

    Πέντε χρόνια αφού το Instagram εισήγαγε για πρώτη φορά τα βίντεο, η πλατφόρμα το 2018 ξεκίνησε την ξεχωριστή εφαρμογή IGTV, και ενθάρρυνε το κόσμο να καταγράφει και να κάνει edit τα βίντεο του έως και μια ώρα. Εκείνη την περίοδο το Facebook Live κέρδιζε έδαφος μεταξύ μερικών δημιουργών, αλλά ο κόσμος δεν ενθουσιάστηκε με το να προσθέτει περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας στο Instagram. Το εικονίδιο το IGTV αφαιρέθηκε πέρυσι από την κορυφή της επιφάνειας των χρηστών του Instagram.

    Πλέον, η εταιρεία συνδυάζει ιδέες από δημοσιεύσεις και βίντεο σε ένα κοινό μέτρο, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις και τους δημιουργούς στο να έχουν καλύτερη γνώση για το πως αποδίδει το περιεχόμενο τους. Τα previews του Video feed είναι πλέον 60 δευτερόλεπτα, εκτός αν το βίντεο πληροί τις προϋποθέσεις για αυτό που πλέον η εταιρία αποκαλεί In-stream ads, στην οποία περίπτωση το βίντεο παραμένει στο preview των 15 δευτερολέπτων.

    “Το βίντεο είναι το σπίτι της οπτικής αφήγησης” ανέφερε το blog. “Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε πως οι δημιουργοί περιεχομένου στο Instagram συνεχίζουν να δημιουργούν περιεχόμενο που ξεχωρίζει και εμπνέει ανθρώπους να δημιουργούν μόνοι τους”.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ