Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Το HBO λέγεται πως χρησιμοποίησε ψεύτικους λογαριασμούς για να απαντήσει σε αρνητικά reviews

  Το HBO λέγεται πως χρησιμοποίησε ψεύτικους λογαριασμούς για να απαντήσει σε αρνητικά reviews

  Εάν έχετε κάνει κριτική σε σειρά του HBO και έχετε λάβει αρνητικές απαντήσεις στο X, υπάρχει μια πιθανότητα αυτές να προέρχονται από το ίδιο το κανάλι.

  Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις του Rolling Stone, βασισμένες κυρίως σε κείμενα που αποκαλύφθηκαν ως μέρος μιας αγωγής κατά του δικτύου, ο επικεφαλής προγραμματισμού του HBO, Casey Bloys, είναι αρκετά ευαίσθητος στην κριτική των παραγωγών του καναλιού, και έτσι ενορχήστρωσε έναν ‘μυστικό στρατό’ ψεύτικων λογαριασμών για να τρολάρει τους κριτικούς.

  Όπως λέει η αναφορά, ο Bloys και η ανώτερη αντιπρόεδρος του προγράμματος δραματουργίας του HBO, Kathleen McCaffrey, είχαν τουλάχιστον έξι συζητήσεις σχετικά με τους burner λογαριασμούς μεταξύ τον Ιούνιο 2020 και Απρίλιο 2021. Το Rolling Stone επαλήθευσε την αυθεντικότητα των μηνυμάτων εξετάζοντας τα μεταδεδομένα και διαπίστωσε ότι το ύφος σε ορισμένες από τις εν λόγω απαντήσεις στο X ταίριαζε ακριβώς με αυτήν που βρέθηκε στα μηνύματα.

  Μια κριτική που προκάλεσε οργή στον Bloys, σύμφωνα με την έκθεση, ήταν αυτή του Alan Sepinwall του Rolling Stone για τη σειρά “The Nevers” του Joss Whedon. Η McCaffrey φαίνεται πως έστειλε μήνυμα στον υπάλληλό Sully Temori – αυτόν που υπέβαλε μήνυση κατά του HBO τον Ιούλιο – για να ζητήσει από έναν ‘μυστικό πράκτορα’ να απαντήσει.

  “Ο Casey ψάχνει για tweeter… είναι θυμωμένος με τον Alan Sepinwall”, έστειλε η McCaffrey στον Temori. “Μπορεί ο μυστικός μας πράκτορας να στείλει tweet στην κριτική του Alan: ‘Ο Alan είναι πάντα προβλέψιμα ασφαλής και φοβισμένος στις απόψεις του’. Και πρέπει να διαγράψουμε αυτήν την συνομιλία, σωστά; Μόλις φοβήθηκα, lol”.

  Το αποτέλεσμα, αναφέρει το Rolling Stone, ήταν ένας νέος λογαριασμός X με το όνομα Kelly Shepherd, ο οποίος απάντησε στην κριτική του Sepinwall με αυτό ακριβώς το ύφος.

  Ο Bloys φέρεται επίσης να έστειλε στην McCaffrey μια ανάρτηση από τον επικεφαλή τηλεοπτικό κριτικό των New York Times, James Poniewozik, ο οποίος έγραψε ότι το “The Nevers” είναι “σαν να παρακολουθείς μια σειρά από την οποία κάποιος έχει διαγράψει μυστηριωδώς το 25% των σκηνών”.

  “Ίσως ο φίλος μας χρειάζεται να πει ότι είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι δύο μεσήλικες λευκοί άνδρες (αυτός και ο τηλεοπτικός κριτικός των Times, Mike Hale) λένε άσχημα πράγματα για μια εκπομπή για γυναίκες”, έγραψε σε ένα μήνυμα, με την McCaffrey να απαντά “Μισώ αυτούς τους ανθρώπους, ναι”. Εδώ είναι η απάντηση της Shepherd.

  Σύμφωνα με την έκθεση Rolling Stone, η McCaffrey έστειλε μήνυμα στον Temori ότι ο Bloys έχει “εμμονή με το Twitter”.

  “Μου στέλνει πάντα μηνύματα ζητώντας μου να βρω φίλους για να απαντήσω… υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε έναν ψευδή λογαριασμό που δεν μπορεί να εντοπιστεί για να κάνουμε αυτό που ζητάει;” έγραψε η McCaffrey.

  Κατά πως φαίνεται, αυτό δεν σταμάτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Bloys μπήκε και στην ενότητα σχολίων του Deadline, και προσηλώθηκε στα ανώνυμα σχόλια. Όταν ένα άτομο σχολίασε σε ένα άρθρο του μέσου για την ακύρωση του “Run” ότι “δεν ήταν μια καλή σειρά και αποκάλυπτε τον κυνισμό της ανάπτυξης του HBO την εποχή του Bloys”, ο Bloys προφανώς και δεν το πήρε πολύ καλά.

  “Πώς τολμάει κάποιος να γράφει κάτι τέτοιο!!”, φέρεται να γράφει σε μήνυμά του στην McCaffrey. “Θέλω να πω κάτι του στυλ, ‘lol, εντάξει, απλά μετρούν τα Emmy τους’ ή κάτι τέτοιο!;”

  Από την πλευρά του, το Rolling Stone αναφέρει ότι το HBO δεν αμφισβήτησε την αληθοφάνεια των μηνυμάτων, αλλά ανέφερε σε δήλωση στο μέσο ότι δεν θα “σχολιάσει επιλεγμένες ανταλλαγές μεταξύ προγραμματιστών και λανθασμένων tweets”.

  Πως σας ακούγεται εσάς όλο αυτό; Πείτε μας στα σχόλια.


  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ