Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Microsoft OneDrive σταματάει την υποστήριξη σε Windows 7, 8, 8.1

    Η Microsoft δίνει σε ορισμένους χρήστες των Windows 7, 8 και 8.1 έναν ακόμη λόγο για να αναβαθμίσουν σε μία νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η cloud πλατφόρμα αποθήκευσης αρχείων, OneDrive, θα αρχίσει να αφαιρεί την υποστήριξη για αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows στις αρχές του 2022.

    «Για να επικεντρωθούν οι πόροι μας σε νέες τεχνολογίες και λειτουργικά συστήματα και για να παρέχουμε στους χρήστες την πιο ενημερωμένη και ασφαλή εμπειρία, από την 1η Ιανουαρίου 2022, δεν θα παρέχονται πλέον ενημερώσεις για την εφαρμογή OneDrive για υπολογιστές στα προσωπικές σας συσκευές με Windows 7, 8 και 8.1», ανέφερε η Microsoft σε μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με την αλλαγή. «Οι εφαρμογές OneDrive σε επιτραπέζιους υπολογιστές που τρέχουν σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα θα σταματήσουν να συγχρονίζονται με το cloud την 1η Μαρτίου 2022».

    Η Microsoft συμβουλεύει τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτές τις εκδόσεις των Windows να αναβαθμίσουν επιτέλους σε Windows 10 ή 11. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο για πολλούς ανθρώπους, είτε επειδή το hardware τους δεν πληροί τις νέες απαιτήσεις συστήματος, είτε επειδή η αναβάθμιση δεν εξαρτάται από αυτούς . Ωστόσο, το επικείμενο τέλος της υποστήριξης για τα Windows 7 και 8.1 —και των οποίων η Microsoft σχεδιάζει να σταματήσει την ενημέρωση στις 10 Ιανουαρίου 2023— σημαίνει ότι αυτά τα εμπόδια θα πρέπει να ξεπεραστούν σύντομα.

    Ωστόσο, οι χρήστες των Windows 7, 8 και 8.1 θα έχουν κι άλλη επιλογή. Η Microsoft λέει ότι τα αρχεία θα μπορούν ακόμα να γίνουν upload και να ληφθούν μέσω της web εφαρμογής του OneDrive. Απλώς δεν θα συγχρονίζονται αυτόματα μέσω των εγγενών εφαρμογών της πλατφόρμας. Σημειώνει επίσης ότι αυτές οι αλλαγές ισχύουν για την έκδοση του OneDrive για καταναλωτές. Η υποστήριξη για την επαγγελματική έκδοση «θα ευθυγραμμιστεί με τον κύκλο ζωής υποστήριξης των Windows», λέει η εταιρεία, η οποία διατείνει ότι τα Windows 7 και 8.1 θα υποστηρίζονται μέχρι το 2023.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ