Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
More

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αρωγός σε δράσεις ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

  Το Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής την Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα και με τη συνοδεία της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας και διδάσκουσας κ. Ελένης Κοροσίδου, ανέλαβε έπειτα από πρόσκληση του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον ακαδημαϊκό συντονισμό συνεδρίου εκπαιδευτικών των ελληνικών σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, με στόχο την ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών σε σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

  To συνέδριο χαιρέτησε ο Αρχιεπισκόπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο πρ Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Ακαδημαϊακός, Γενικός Επιθεωρητής των Σχολείων του Αγίου Δημητρίου και Συνδιευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, επιπλέον, υπήρξε συνδιοργανωτής σε ημερίδα αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό των charter schools (Hellenic Classical School, Odyssey Charter School, Archimedean Academy, Athenian Academy, Superior Charter Schools, Socrates Academy).

  Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις στα Σχολεία: «Αγία Αικατερίνη» της Αστόρια, Cathredal School του Μανχάταν και Hellenic Classical Charter School του Μπρούκλιν.
  Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στο ΠΔΜ και το Γραφείο Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αρωγός σε δράσεις ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ