Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
More

    Το πόρισμα των μηχανοδηγών για το περιστατικό το τρένο του Προαστιακού – Τι ισχυρίζεται ο σταθμάρχης

    Οι αποκαλύψεις για το δρομολόγιο του Προαστιακού που μπήκε από λάθος χάραξη στην γραμμή του Μετρό, αν και υπήρχαν δύο προειδοποιητικά φωτοσήματα, διαδέχονται η μία την άλλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 στο πόρισμα των μηχανοδηγών, οι εργαζόμενοι παραδέχονται ότι πέρασαν τα προειδοποιητικά φωτοσήματα, όμως δεν σταμάτησαν, όπως θα μπορούσε να συμβεί. Αντίθετα, προσπάθησαν -χωρίς αποτέλεσμα- να επικοινωνήσουν με τον σταθμάρχη, τον οποίο εντόπισαν αφού όμως είχαν διασχίσει 380 μέτρα λάθος διαδρομής, και έτσι αναγκάστηκαν να κάνουν όπισθεν για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, τον Πειραιά.

    Όσο για τον σταθμάρχη, το λάθος του δεν ήταν μόνο η χάραξη που δεν άλλαξε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αλλά και το γεγονός ότι δεν αντελήφθη από τα κεντρικά του σιδηροδρομικού κέντρου Αχαρνών, ότι το τρένο ήταν του προαστιακού και όχι του Μετρό. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι εάν ήταν στο σημείο εκείνη την ώρα, εάν ήταν αφηρημένος, καθώς και πώς διέφυγε από την προσοχή του αφού μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, και τι έκανε εκείνη την στιγμή ακόμη και ο προϊστάμενος βάρδιας.

    Σημειώνεται πως τόσο ο σταθμάρχης, όσο και ο μηχανοδηγός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    Τι λέει ο σταθμάρχης

    Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, ο σταθμάρχης κυκλοφορίας ανέφερε για το περιστατικό:

    «Η αμαξοστοιχία του προαστιακού πλησιάζοντας στον σταθμό Πλακεντίας, διήλθε από το φωτόσημο Α402 (διαλείπον πορτοκαλί), το οποίο έδειχνε λανθασμένη πορεία, και συνέχισε προς το επόμενο φωτόσημο.

    Ο μηχανοδηγός με ενημέρωσε ότι ενώ ήταν στο δεύτερο φωτόσημο έβλεπε δύο πορτοκαλί ενδείξεις, γεγονός που αντιλήφθηκα ταυτόχρονα με τον μηχανοδηγό, ότι δεν ήταν η σωστή κατεύθυνση για την αμαξοστοιχία.

    Σταμάτησε πατώντας σε επόμενο κύκλωμα γραμμής και στην συνέχεια προχωρήσαμε στην ασφαλή οπισθοδρόμηση».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ