Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Το σεξ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με την επιστήμη

    Το σεξ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με την επιστήμη

    «Αν ψάχνετε για μια δραστηριότητα που έχει θετικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο, κάντε πολύ σεξ», σύμφωνα με μελέτη της κοινωνιολόγου Shannon Schena του Hope College και της Hui Liub του Πανεπιστημίου Purdue. Μέχρι τώρα, όλοι γνώριζαν, ή τουλάχιστον ήλπιζαν, ότι το σεξ κάνει καλό. Ποιος όμως θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η σωματική «άσκηση» θα μπορούσε να είναι ευεργετική και για τους ηλικιωμένους;

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη των Shannon Shena και Hui Liub, για άτομα ηλικίας 75 έως 90 ετών, ακόμη και μια φορά σεξ την εβδομάδα φαίνεται να είναι αρκετή για να βελτιώσει τις γνωστικές τους αντιδράσεις. Ομοίως, για τους ενήλικες ηλικίας 62-74 ετών, ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη μελλοντική υγεία του εγκεφάλου φαίνεται να είναι η ποιότητα του σεξ, η οποία επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική υγεία. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε κάπου εδώ ότι το σεξ βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία μέσω της απελευθέρωσης ντοπαμίνης, η οποία βοηθά επίσης στη μνήμη, ένα τομέα όπου οι περισσότεροι ηλικιωμένοι συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτός ο νευροδιαβιβαστής συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της μνήμης.

    «Όπως παρατηρήθηκε στο δείγμα μας, η προώθηση της σεξουαλικής ποιότητας μεταξύ των νέων ηλικιωμένων ζευγαριών μπορεί να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των διαταραχών που αναμένουν οι άνθρωποι να βιώσουν καθώς γερνούν. Και αυτά τα συναισθήματα σχετικά με τη σεξουαλική ποιότητα μπορεί επίσης να εκδηλωθούν σε μεταγενέστερες γνωστικές διεργασίες», υπογραμμίζουν η Shannon Schena και η Hui Liub για το σεξ και τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή των ηλικιωμένων.

    Φυσικά, τα αποτελέσματα των παραπάνω μελετών δεν αφορούν μόνο τους ηλικιωμένους. Η Shannon Shena και η Hui Liub ήθελαν απλώς να ενημερώσουν τους ανθρώπους ότι το σεξ όχι μόνο δεν μειώνει το προσδόκιμο ζωής, αλλά και το παρατείνει.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ