Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Το σεξ είναι μια μορφή άσκησης; – Η επιστήμη απαντά

    Το σεξ είναι μια μορφή άσκησης; – Η επιστήμη απαντά

    Κάποια στιγμή στη ζωή τους, σχεδόν όλοι οι άνδρες ασκούνται μέσω του σεξ. Και καθώς πολλοί άνδρες μεγαλώνουν, αρχίζουν να αναρωτιούνται αν το σεξ είναι καλή άσκηση ή αν είναι πολύ σκληρό για την καρδιά. Αυτά τα ερωτήματα μπορεί να φαίνονται σαν πειράγματα στα αποδυτήρια, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικά και έχουν πλέον στέρεες επιστημονικές απαντήσεις.

    Σύγκριση διάδρομου και στρώματος

    Μια μελέτη που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αξιολόγησε τις καρδιαγγειακές επιδράσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν αρκετούς εθελοντές που περπατούσαν σε διαδρόμους στο εργαστήριο ή επιδίδονταν σε ιδιωτική σεξουαλική δραστηριότητα στο σπίτι.

    Εκτός από τις 13 γυναίκες, στη μελέτη συμμετείχαν 19 άνδρες με μέση ηλικία 55 ετών. Περίπου τα τρία τέταρτα των ανδρών ήταν παντρεμένοι, σχεδόν το 70% είχε κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου, το 53% έπαιρνε β-αναστολείς και το ένα τρίτο των ανδρών είχε ιστορικό καρδιακής νόσου. Παρά το ιστορικό καρδιακής νόσου, οι άνδρες γυμνάζονταν περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα και ήταν σεξουαλικά ενεργοί κατά μέσο όρο έξι φορές το μήνα.

    Νικητής είναι ο διάδρομος

    Αν και σίγουρα απογοητευτικό, ο διάδρομος αποδείχθηκε πιο επώδυνος. Σε μια πεντάβαθμη κλίμακα έντασης από το 1 έως το 5, οι άνδρες βαθμολόγησαν την άσκηση στον διάδρομο με 4,6 και το σεξ με 2,7. Το σεξ ήταν ακόμη λιγότερο απαιτητικό για τις γυναίκες όσον αφορά τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την αντιλαμβανόμενη ένταση της προσπάθειας.

    Το σεξ ως άσκηση

    Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνδρες φαίνεται να ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια στο να σκέφτονται και να μιλούν για το σεξ παρά στο να κάνουν σεξ. Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο καρδιακός ρυθμός ενός άνδρα σπάνια υπερβαίνει τους 130 παλμούς ανά λεπτό και η συστολική αρτηριακή πίεση (ο κορυφαίος αριθμός που καταγράφεται όταν η καρδιά αντλεί αίμα) διατηρείται σχεδόν πάντα κάτω από 170. Σε γενικές γραμμές, η μέση σεξουαλική δραστηριότητα κατατάσσεται ως ήπια έως μέτρια όσον αφορά την ένταση της άσκησης. Όσον αφορά την κατανάλωση οξυγόνου, αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3,5 METS (μεταβολικά ισοδύναμα).

    Εν ολίγοις, αν μπορείτε να ανεβείτε μερικές σκάλες χωρίς δυσκολία, είστε αρκετά υγιείς για να κάνετε σεξ με ασφάλεια.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ