Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Το Σωματείο των Σεναριογράφων αποκαλύπτει τους όρους της νέας συμφωνίας με τα στούντιο

    Το Σωματείο των Σεναριογράφων αποκαλύπτει τους όρους της νέας συμφωνίας με τα στούντιο

    H απεργία των Σεναριογράφων έληξε και επίσημα σήμερα το πρωί και παράλληλα έγιναν γνωστοί και οι όροι τις συμφωνίας που υπέγραψαν τα δύο μέρη.

    Σύμφωνα με την σύνοψη στην ιστοσελίδα τους, οι όροι έχουν να κάνουν με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, την αποκάλυψη των νούμερων τηλεθέασης και βελτιώσεις στο προσωπικό και στην διάρκεια των δωματίων των σεναριογράφων.

    Όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, η συμφωνία υπαγορεύει ότι η τεχνολογία “δεν θα μπορεί να γράψει ή να ξαναγράψει υλικό, και το υλικό που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα θεωρείται πηγαίο υλικό υπό την MBA, πράγμα που σημαίνει ότι το υλικό που θα παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την αναγνώριση του συγγραφέα ή τα ξεχωριστά του δικαιώματα”. Αν και ο σεναριογράφος μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη κατά την διάρκεια της συγγραφής, μια εταιρεία δεν θα μπορεί να τον υποχρεώσει να το κάνει.

    Οι πληρωμές από το streaming θα λειτουργούν διαφορετικά υπό το νέο συμβόλαιο. Τα στούντιο συμφώνησαν να παρέχουν στο σωματείο “τον συνολικό αριθμό των ωρών προβολής, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και παγκόσμια, για τα προγράμματα που έχουν παράγει οι ίδιες οι συνδρομητικές και έχουν υψηλό προϋπολογισμό (π.χ. μια original σειρά του Netflix). Η συμφωνία περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς για τα projects που φτάνουν έναν συγκεκριμένο επίπεδο τηλεθέασης.

    Άλλοι όροι είναι σχετικοί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αύξηση των επιδομάτων υγείας και συντάξεων και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Όλα αυτά θα ισχύσουν μέχρι την 1η Μαΐου 2026.

    Η απεργία των σεναριογράφων κράτησε για 148 μέρες, δηλαδή για πέντε μήνες, και πλησίαζε επικίνδυνα την ιστορική απεργία του 1988, όπου οι σεναριογράφοι αρνούνταν να εργαστούν για 154 μέρες.

    Οι σεναριογράφοι πλέον θα μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, και έτσι μεγάλες παραγωγές, όπως η δεύτερη σεζόν του “The Last of Us”, θα μπορέσουν να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ βρίσκονται ακόμα σε απεργία και άρα τα γυρίσματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν. Μάλιστα, πρόσφατα ψηφίστηκε απόφαση ότι και οι ηθοποιοί που εργάζονται σε εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών θα έχουν το δικαίωμα να απεργήσουν αν οι όροι των συμφωνιών τους δεν αναθεωρηθούν. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν τελειώσουν τα σενάρια, οι παραγωγές δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν πλήρως.


    Φωτογραφία εξωφύλλου: Mario Tama/Getty Images

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ