Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Το σπασμένο κλαρί που οδήγησε στον θάνατο τους δύο πιλότους – Φωτογραφία-ντοκουμέντο

    Θρήνος σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον χαμό των δύο χειριστών-πιλότων του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά.

    Ο 34χρονος κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης είναι οι δύο ήρωες που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος.

    Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ήταν Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

    Τα ακριβή αίτια της πτώσης αναζητούν εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι εξετάζουν το οπτικό υλικό κατέγραψε ο εικονολήπτης της Δημόσιας Τηλεόρασης.

    H κάμερα της ΕΡΤ εντόπισε σε ένα σημείο, κοντά στη συντριβή του αεροπλάνου, με σπασμένο ένα κλαδί που ενδέχεται σε αυτό να προσέκρουσε το Canadair CL-215 και στάθηκε αιτία για να χάσει τον πλωτήρα και πιθανώς να υποστεί και άλλες ζημιές, που συνετέλεσαν στην πτώση.

    Μόλις 9 δευτερόλεπτα είχαν οι πιλότοι να αντιδράσουν

    Aπό τη στιγμή που το Canadair CL-215 χτύπησε σε δέντρο και έχασε τον ένα πλωτήρα, οι δύο ιπτάμενοι είχαν μόλις εννέα δευτερόλεπτα για να αντιδράσουν.

    Το πυροσβεστικό αεροσκάφος που συνετρίβη έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα Canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς (καθώς επιχειρούν πάντα σε ζεύγη). Είχαν απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο, πέρασαν πάνω από τη Χαλκίδα και έφτασαν στην Κάρυστο για να επιχειρήσουν στο συγκεκριμένο σημείο.

    Τα τελευταία λόγια των πιλότων – «Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε»

    Το σπασμένο κλαρί που οδήγησε στον θάνατο τους δύο πιλότους – Φωτογραφία-ντοκουμέντο

    Τα τελευταία λόγια των πιλότων πριν τη μοιραία συντριβή του Canadair στην Κάρυστο αποκάλυψε στο Open ο πυροσβέστης που μίλησε τελευταίος μαζί τους.

    «Είχαμε επικοινωνία μαζί τους. Δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν “είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε”. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε».

    «Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε, μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε». Αυτά ήταν τα λόγια που είπε στο OPEN ο πυροσβέστης, ο τελευταίος άνθρωπος δηλαδή που επικοινώνησε με τους ήρωες πιλότους μας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη, πριν τη συντριβή του Canadair και τον θάνατό τους που βύθισε τη χώρα στο πένθος.

    Ο πυροσβέστης τόνισε: «Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι τρία λεπτά πριν μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε».

    Από το πρωί πραγματοποιείται αυτοψία στο σημείο της πτώσης από την 31η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και τα κλιμάκια θα μείνουν για αρκετές ημέρες στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Μουλάς: Συγκινητικό το αντίο στον σμηναγό – «Πρόλαβες να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου»

     

    Πτώση Canadair: Ραγίζουν καρδιές οι αποχαιρετισμοί για τον Στεφανίδη – «Ήσουν το καλύτερο παιδί. Και τώρα έγινες αθάνατος»

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ