Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Το στήθος «φτιάχνει» την ψυχολογία των γυναικών!

     

    Το στήθος «φτιάχνει» την ψυχολογία των γυναικών!

    Δείτε πώς συνδέεται το μέγεθος και η μορφολογία του γυναικείου στήθους με την ψυχική υγεία της κατόχου του – Ούτε τα μικρά, ούτε τα μεγάλα «βολεύουν» την αυτοεκτίμηση και την ηρεμία των γυναικών…

    Κι όμως! Από το μέγεθος του στήθους εξαρτάται ο βαθμός αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας και, γενικότερα, η ψυχική της υγεία. Σε αυτή την επισήμανση προχώρησαν Αμερικανοί γιατροί οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια σε μια έρευνα που κατέδειξε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως οι γυναίκες που είτε έχουν ανύπαρκτα στήθη, είτε στήθη που είναι άνισα μεταξύ τους, αλλά ακόμα κι αυτές με υπερμεγέθη στήθη, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι γυναίκες δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

    Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις το ηθικό τους είναι χαμηλό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εμφανίσουν ψυχικές αλλά και διατροφικές διαταραχές όπως, κατάθλιψη και νευρική ανορεξία.,

    Η αμερικανική έρευνα, που διεξήχθη σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες, ηλικίας από 12 έως 21 ετών, έδειξε ότι όσες είχαν διαφορετικό μέγεθος μαστών ή ιδιαίτερα μικρό στήθος αλλά και αυτές που είχαν υπερβολικά μεγάλους μαστούς, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν ψυχικά προβλήματα και, για το λόγο αυτό, θα έπρεπε να τους δίνεται η δυνατότητα να προχωρούν σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση!

    Για τους Αμερικανούς ερευνητές, οι γυναίκες που έχουν ασύμμετρα στήθη έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και μικρότερη συναισθηματική ωριμότητα ενώ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με διατροφικά προβλήματα και πάντως δυσκολεύονται στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Οι ειδικοί διευκρινίζουν πως, σε ότι αφορά την ασυμμετρία στους δύο μαστούς, ανεξάρτητα από το πόσο εμφανείς είναι οι διαφορές στα γυναικεία στήθη, υπάρχει αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των γυναικών. Αλλά και στην περιπτώσεις των εφήβων που υποφέρουν από “μακρομαστία”- υπερμεγέθεις μαστοί – οι αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των κοριτσιών είναι οι ίδιες.

    Για τους συντάκτες της έρευνας, ειδικούς από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστόνης, οι ιατρικές παρεμβάσεις, ο έλεγχος του σωματικού βάρους ακόμα και οι χειρουργικές διορθωτικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας του στήθους τους. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, που επικαλείται τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Μπράιαν Λάμποου, τα συμπεράσματα έδειξαν ότι, όσες κοπέλες είχαν ανομοιογένεια στο μέγεθος των μαστών – με διαφορά τουλάχιστον κατά ένα νούμερο σουτιέν- αλλά και όσες εμφάνιζαν μακρομαστία, ή απλά δεν είχαν σχεδόν καθόλου στήθος, είχαν μακράν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ