Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το “The Last of Us” επιβεβαίωσε μια σημαντική θεωρία, αλλά τι συνέπειες θα έχει;

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Το άρθρο περιέχει spoilers για το φινάλε του “The Last of Us”.


    Στον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο του “The Last of Us”, η ελπίδα της ανοσίας που διαθέτει η Ellie βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Παρόλο που το παιχνίδι δεν αποκάλυψε ποτέ πώς ακριβώς αντιστέκεται στον Cordyceps, το φινάλε της σειράς του HBO μας δίνει μια απάντηση που φαίνεται να επιβεβαιώνει μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες των fans.

    Τι συμβαίνει στη μητέρα της Ellie στο φινάλε;

    Στις πρώτες στιγμές του επεισοδίου γνωρίζουμε τη μητέρα της Ellie, την Anna (την οποία υποδύεται η Ashley Johnson, η ηθοποιός της Ellie από τα παιχνίδια). Είναι έγκυος και τρέχει σε ένα δάσος κατευθυνόμενη προς ένα ασφαλές καταφύγιο. Δυστυχώς, οι σύντροφοι με τους οποίους αναμένει να συναντηθεί δεν βρίσκονται εκεί και αναγκάζεται να γεννήσει μόνη της. Πριν προλάβει να καλωσορίσει την Ellie, μία μολυσμένη γυναίκα της επιτίθεται και η Anna την σκοτώνει με το μαχαίρι που βλέπουμε την Ellie να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της σειράς. Η Anna όμως έχει δαγκωθεί και η Ellie γεννιέται λίγες στιγμές αργότερα, που σημαίνει ότι ο Cordyceps βρίσκεται ήδη μέσα στο αίμα της αφού πέρασε σε αυτήν μέσα από τον ομφάλιο λώρο.

    Η Anna μολύνθηκε στο Παιχνίδι;

    Όχι, και γι’αυτό είναι μια τόσο μεγάλη στιγμή. Στα παιχνίδια δεν μάθαμε ποτέ πώς πέθανε η μητέρα της Ellie ή αν μολύνθηκε με τον Cordyceps. Στα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου “The Last of Us”, οι fans έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές αν η Anna μπορεί να είχε μολυνθεί, εξαιτίας της ανοσίας της Ellie και μιας επιστολής που μπορούμε να βρούμε ανάμεσα στα πράγματά της. Η συγκινητική επιστολή της Anna γράφτηκε πριν πεθάνει και περιλαμβάνει αυτή την δημοφιλή φράση: “Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε που γεννήθηκες και το να σε κρατάω είναι το πιο απίθανο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου — μια ζωή που θα κοπεί λίγο σύντομα”. Ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως η Anna πέθανε από φυσικά αίτια, πολλές θεωρίες επίσης λένε ότι η Anna είχε μολυνθεί και η γέννηση της Ellie με τον μύκητα έδρασε ως εμβόλιο, χαρίζοντάς της την ανοσία. Και το φινάλε της σειράς φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτή τη θεωρία.

    Γιατί η Marlene άφησε την Ellie να ζήσει;

    Στο επεισόδιο είναι ξεκάθαρο ότι, όπως και στο παιχνίδι, η Anna και η Marlene είναι φίλες. Καθώς η Anna κάθεται στο πάτωμα με την Ellie αγκαλιά, κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό της ενώ η μόλυνση εξαπλώνεται, η Marlene καταφτάνει και συνειδητοποιεί πως η Anna — και πιθανότατα το παιδί της– έχουν μολυνθεί. Η Anna ορκίζεται πως έκοψε τον λώρο πριν δαγκωθεί, αλλά είναι φανερό πως η Marlene δεν την πιστεύει απόλυτα. Έτσι, επιλέγει να επιτρέψει στην Ellie να ζήσει και πυροβολεί την Anna (μετά από δική της προτροπή). Μπορεί η Marlene να έσωσε το παιδί της φίλης της από αγάπη, όμως η Ellie καταλήγει και πάρα πολύ πολύτιμη. Οπότε όταν η Marlene συναντιέται ξανά με τον Joel στο νοσοκομείο καταλαβαίνουμε πως η γνώση της για το παρελθόν της Ellie έχει διαμορφώσει το σχέδιό της για την δημιουργία εμβολίου.

    Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή και από το παιχνίδι, καθώς εκεί το μόνο ενδιαφέρον της Marlene για την Ellie είναι η σχέση με την μητέρα της. Στη σειρά, ωστόσο, βλέπουμε πως την παρακολουθούσε και την κρατούσε ασφαλή επειδή –σωστά– υποπτευόταν πως η Ellie πιθανόν να έχει ανοσία.

    Merle Dandridge, who plays Marlene in both The Last of Us game and HBO series, reflects on the journey.

    Πώς η σειρά αλλάζει την ανοσία της Ellie

    Στο παιχνίδι, όπως και στη σειρά, η Marlene είναι που ενημερώνει τον Joel πως η επέμβαση θα σκοτώσει την Ellie αλλά έχει την πιθανότητα να σώσει όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως στο παιχνίδι ο λόγος που η Ellie έχει ανοσία είναι πιο ασαφής. “Οι γιατροί μου λένε ότι ο Cordyceps, ο όγκος μέσα της, έχει μεταλλαχθεί με κάποιο τρόπο. Γι’αυτό έχει ανοσία”.

    Όπως και την αποκάλυψη για την μόλυνση της Anna και τον λόγο της ανοσίας της Ellie, η σειρά αλλάζει και μεγαλώνει αυτή τη σημαντική στιγμή. Η Marlene λέει στον Joel “ο γιατρός μας, πιστεύει ότι ο Cordyceps μέσα στην Ellie μεγαλώνει μαζί της από τη γέννα. Παράγει ένα είδος χημικού μηνύματος που κάνει τον κανονικό Cordyceps να νομίζει πως κι αυτή είναι Cordyceps. Γι’αυτό έχει ανοσία”. Καθώς η Marlene προσπαθεί να πείσει τον Joel λαμβάνουμε άλλη μια μεγάλη επιβεβαίωση. Αν ο γιατρός γνωρίζει πως η Ellie είναι μολυσμένη εκ γενετής, αυτό σημαίνει πως η Marlene ενημέρωσε κι αυτόν για τις υποψίες της. Έτσι εξηγείται επίσης πως το ενδιαφέρον της για την Ellie είχε να κάνει με την πιθανή ανοσία της.

    Το "The Last of Us" επιβεβαίωσε μια σημαντική θεωρία, αλλά τι συνέπειες θα έχει;

    Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για τη δεύτερη σεζόν;

    Αυτή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση σχετικά με την αποκάλυψη ότι η μόλυνση της Anna οφείλεται για την ανοσία της Ellie. Αν και υπάρχουν ένα σωρό ηθικά διλήμματα, η αλήθεια για την Ellie έχει μεγάλες συνέπειες. Αν απέκτησε την ανοσία της μέσω της μητέρας της, τότε πιθανόν να υπάρχουν και άλλα παιδιά με ανοσία.

    Μια πιο σκοτεινή πιθανότητα επίσης προκύπτει από αυτή την αποκάλυψη: αν το λάθος άτομο ή οργάνωση μάθει την αλήθεια, ίσως προσπαθήσουν να επαναλάβουν το αποτέλεσμα μολύνοντας εγκύους με τον μύκητα. Ο Joel φαίνεται να σκότωσε όλους όσους ήξεραν την αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλοι που μπορούν να εκμεταλλευτούν την πληροφορία. Με αυτά τα νέα δεδομένα και τις καινούριες πιθανότητες, η ιστορία μπορεί να αλλάξει ριζικά στο μέλλον.

    Μεταφέροντας το πιο σοκαριστικό κεφάλαιό του στη οθόνη, το “The Last of Us” έδωσε ζωή σε μια θεωρία των fans, επέκτεινε κατά πολύ την ιστορία της Ellie με τον Cordyceps. Οι showrunners, Neil Druckmann και Craig Mazin, εξήγησαν πώς προέκυψαν αυτές οι αλλαγές, ανοίγοντας πολλές νέες πιθανότητες για τη δεύτερη σεζόν που θα διαφέρουν από το παιχνίδι.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ