Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
More

  Το Βερολίνο ετοιμάζεται για πιθανή εθνικοποίηση της Rosneft Germany

  Η κυβέρνηση της Γερμανίας προετοιμάζεται για μια πιθανή εθνικοποίηση των γερμανικών δραστηριοτήτων της Rosneft (Ρωσία), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της στο διυλιστήριο Schwedt, δήλωσαν σήμερα δύο κυβερνητικές πηγές.

  Το υπουργείο Οικονομίας κάνει τις προετοιμασίες και ο ρωσικός όμιλος Rosneft συμμετείχε επίσημα σε ακρόαση για το θέμα τη Δευτέρα, αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα προχωρήσει η κίνηση.

  Η ακρόαση είναι ένα βήμα στη διαδικασία προς την απαλλοτρίωση και αποτελεί μέρος της επίσημης διαδικασίας που θέλει να τηρήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανέφερε η Handelsblatt.

  Το Βερολίνο έθεσε τα γερμανικά περιουσιακά στοιχεία της Rosneft, συμπεριλαμβανομένου του 54,17% του μεριδίου της στο διυλιστήριο Schwedt του Βερολίνου, υπό επιτροπεία από τον Σεπτέμβριο του 2022 στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Έκτοτε, έχει παρατείνει την επιτροπεία δύο φορές, πιο πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει νέα απόφαση τον Μάρτιο, οπότε και λήγει η τρέχουσα επιτροπεία.

  Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, το οποίο εποπτεύει την επιτροπεία μέσω της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής δικτύων, δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

  Newsroom
  Newsroomhttps://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  RefreshNews