Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
More

    Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα εναντίον ομάδας πολιτών που περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

    Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα εναντίον ομάδας πολιτών που περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

    «Χτύπησαν ένα λευκό μινιμπάς με έναν πύραυλο και ένας άλλος έπληξε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον δρόμο» είπε αυτόπτης μάρτυρας

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα 25 Οκτωβρίου από πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον μιας ομάδας που περίμενε τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

    Οι διασώστες περισυνέλεξαν 12 πτώματα και πολλούς τραυματίες «έπειτα από πλήγματα ισραηλινών δρόνων με στόχο ένα όχημα και μια ομάδα αμάχων που περίμεναν (τη διανομή βοήθειας) στα βόρεια του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Σάτι, στα δυτικά της Πόλης της Γάζας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, Μαχμούντ Μπασάλ. Νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Σύμφωνα με τον Μπασάλ, τουλάχιστον άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλα πλήγματα στην ίδια πόλη σήμερα. Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έκανε κανένα σχόλιο.

    Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μουστάφα Άμπου Αΐτα, αφηγήθηκε ότι το πλήθος είχε συγκεντρωθεί και περίμενε την άφιξη ενός κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας. «Χτύπησαν ένα λευκό μινιμπάς με έναν πύραυλο και ένας άλλος έπληξε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον δρόμο. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει και έφτασαν στο σημείο ασθενοφόρα», είπε.

    Ισραήλ Γάζα



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ