Τραμπ μετά την συνομιλία με Ζελένσκι: «Είμαστε σε καλό δρόμο»
Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε το απόγευμα της Τετάρτης (19/3) μια σύντομη ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την «πολύ καλή» τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι προσπάθησε να «ευθυγραμμίσει τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία όσον αφορά τα αιτήματα και τις ανάγκες τους».
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», είπε, αναθέτοντας ασυνήθιστα σε ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης να αποκαλύψουν περισσότερα για τη συνομιλία. Μια περαιτέρω δήλωση θα εκδοθεί «σύντομα», είπε.
Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιό του:
Μόλις ολοκληρώθηκε μια πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας. Διήρκεσε περίπου μία ώρα.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης βασίστηκε στο τηλεφώνημα που έγινε χθες με τον Πρόεδρο Πούτιν, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία όσον αφορά τα αιτήματα και τις ανάγκες τους.
Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα ζητήσω από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Βαλτς να δώσουν μια ακριβή περιγραφή των σημείων που συζητήθηκαν.
Just completed a very good telephone call with President Zelenskyy of Ukraine. It lasted approximately one hour. Much of the discussion was based on the call made yesterday with President Putin in order to align both Russia and Ukraine in terms of their requests and needs. We are…
— Donald J. Trump Posts From His Truth Social (@TrumpDailyPosts) March 19, 2025