Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Τραγωδία με δύο νεκρούς – «Βροχή» το 112- Συνεχείς οι απεγκλωβισμοί – Χωρίς νερό ο Βόλος

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά μεταξύ Βελεστίνου και Αγίου Γεωργίου στη Μαγνησία με τις φλόγες να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τους δυο οικισμούς. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και τη νύχτα, χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων.

    Λίγο μετά τις 15:30 οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τους κατοίκους των χωριών Άγιος Γεώργιος, Βελεστίνο και Σέσκλο.

    Το υπουργείο συστήνει στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικισμός του Αγιου Γεωργίου Φερών εκκενώνεται αυτή την ώρα από τους κατοίκους.

    Εκκενώνονται οι περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

     

    Τη νύχτα εκκενώθηκαν και τα Μελισσιάτικα, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Βόλου.

    Έρημη πόλη ο Βόλος

    Νέο μήνυμα εστάλη το απόγευμα από το 112 σε όλους τους κατοίκους του Βόλου το οποίο τους ενημερώνει ότι ο πληθυσμός πρέπει να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του με κλειστά παράθυρα και πόρτες διότι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

    Ήδη μέσα στην πόλη του Βόλου η κυκλοφορία είναι ελάχιστη και η ορατότητα πολύ περιορισμένη από τους πυκνούς καπνούς που έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

    Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

    Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

    Τραγωδία με δύο νεκρούς – «Βροχή» το 112- Συνεχείς οι απεγκλωβισμοί – Χωρίς νερό ο Βόλος

    Πυρκαγιά στον Βόλο, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες. Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στον νοσοκομείο του Βόλου.

    Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρή γυναίκα

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε νεκρή μια γυναίκα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και το τροχόσπιτο όπου διέμενε βρισκόταν στην παραλία με χόρτα γύρω του.

    Η κατάσταση άρχισε να τίθεται εκτός ελέγχου όταν ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας αποφάσισε να επιδοθεί στη μάχη της κατάσβεσης. Ειδικότερα, αντί να ακολουθήσει τις οδηγίες των Αρχών και να απομακρυνθεί, όταν είδε τη φωτιά προσπάθησε να τη σβήσει. Όταν, όμως, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να περιορίσει τις φλόγες, επιχείρησε να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα του, αλλά τότε ήταν πολύ αργά και το τροχόσπιτο είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

    Ο σύζυγος βρέθηκε ζωντανός, λίγο πιο πέρα στα δέντρα που βρισκόταν το αυτοκίνητο, όμως λόγω των αναθυμιάσεων χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

    Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος

    Απανθρακωμένος βρέθηκε περί της 20:10 της Τετάρτης ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερρών στη Μαγνησία.

    Εκτός ελέγχου η φωτιά

    Το μέτωπο εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενώ το έργο της πυρκαγιάς δυσχεραίνει ο άνεμος, οι ριπές του οποίου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Η φωτιά χαρακτηρίζεται πλέον ως ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και αλλάζουν διαρκώς φορά.

    Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

    ΟΣΕ: Διακόπτονται με εντολή της Πυροσβεστικής δρομολόγια αμαξοστοιχιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου

    Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

    H αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και η επιβάτες θα προωθήθηκαν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία.

    Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία.

    Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα -Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

    Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα -Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.

    Επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Σέσκλο

    Ολοκλωρώθηκε το απόγευμα επιχείρηση απομάκρυνσης εργαζομένων από το εργοστάσιο “Γεωργιάδη” στο Σέσκλο Μαγνησίας.

    Βόλος: Συνελήφθη άνδρας που έβαζε φωτιά σε κάδους

    Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα το απόγευμα από την Αστυνομία, διότι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγο μετά το μεσημέρι έριχνε εύφλεκτο υλικό σε κάδο απορριμάτων απέναντι από το 25ο Δημοτικό σχολείο Βόλου στη συνοικία της Νεάπολης και αμέσως μετά η περιοχή να παραδόθηκε στις φλόγες.

    Ο άνδρας αφού ταυτοποιήθηκε συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στη διασταύρωση των οδών Αντωνοπούλου και Ρήγα Φεραίου, ενώ ενδιάμεσα πρόλαβε να βάλει φωτιά και σε άλλους δύο κάδους σκουπιδιών στις διασταυρώσεις της οδού Κ. Καρτάλη με Ρήγα Φεραίου και με Κωνσταντά.

    Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι πυρόπληκτες περιοχές – Περιορισμένο και σε έλλειψη το νερό στον Βόλο

    Οι φλόγες έχουν αφήσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Βελεστίνο, ο Άγιος Γεώργιος Φερών, το Σέσκλο και ενδιάμεσους οικισμούς.

    Το πρόβλημα επιτείνεται και από την διακοπή της υδροδότησης των ίδιων περιοχών, ενώ μέσα στον Βόλο η υδροδότηση είναι πολύ περιορισμένη, αφού λόγω της φωτιάς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το υδραγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα, η κατάσταση να οδηγείται στην εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές και να μην υπάρχει πίεση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

    Η ΔΕΥΑΜ Βόλου, με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους πολίτες “να περιορίσουν τη κατανάλωση νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου, αφού η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

    Παρόμοια προβλήματα με την περιοχή του Σέσκλου δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου ακόμη υπάρχει υδροδότηση, αλλά όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της δεξαμενής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως την επαναφορά του ρεύματος”.

    Δωρεάν στέγαση στους πυρόπληκτους

    Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου ότι για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων, που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα δοθεί σε χρήση ο Εκθεσιακός Πολυχώρος του Δήμου για την διαμονή τους.

    Οσοι το επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με πλήρη κλιματισμό, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα και για την διατροφή τους και την παροχή νερού, ενώ παράλληλα έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για την μετακίνησή τους.

    Επίσης για κάθε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με το γραφείο του Δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι αντιδήμαρχοι και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

    Κλειστή η Βιομηχανική Περιοχή

    Λόγω της πυρκαγιάς και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κλειστές θα παραμείνουν όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διατηρούσαν νυχτερινές βάρδιες στις εγκαταστάσεις τους τόσο στην Α’ ΒΙΠΕ, όσο και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

    Το ίδιο ισχύει και για την Πέμπτη και δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

    Η απόφαση ελήφθη από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ