Τρία οφέλη των μακαρονιών στην υγεία μας
Πολλοί θεωρούν ότι μια μακαρονάδα δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη διατροφή τους και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταστρέψει τη δίαιτά τους.
Ωστόσο, τα μακαρόνια μπορούν να προστατεύσουν την υγεία μας με διάφορους τρόπους, πολλούς από τους οποίους δεν γνωρίζουμε.
Δείτε παρακάτω τρεις από αυτούς…
1. Διώχνουν το στρες
Όταν καταναλώνουμε υδατάνθρακες, αυξάνουμε τα επίπεδα σεροτονίνης του οργανισμού. Η σεροτονίνη είναι μια χημική ουσία του νευρικού μας συστήματος που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.
2. Ασπίδα προστασίας για τα εγκεφαλικά
Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι φυτικές ίνες (περιέχονται στα ζυμαρικά ολικής άλεσης) μειώνουν τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου, προστατεύοντας τον οργανισμό από την υψηλή χοληστερίνη και την υπέρταση.
3. Βοηθούν στη συγκέντρωση
Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες τους χαρακτηρίζουν και «καύσιμα» του εγκεφάλου. Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες να παρουσιάζουν προβλήματα συγκέντρωσης.