Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Τροχαίο ατύχημα με νεκρή αρκούδα στην Καστοριά

    Τροχαία σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με αρκούδα σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 15/6 στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου (σε τμήματα της οποίας οι οδηγοί πολύ συχνά υπερβαίνουν κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ το όριο ταχύτητας) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και τον θάνατο μιας μεγαλόσωμης ενήλικης αρσενικής αρκούδας, οχτώ περίπου ετών και βάρους ~ 300 κιλών!. Από την σύγκρουση ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες του ΙΧ αυτοκινήτου, παρά τη σοβαρή ζημιά που υπέστη το όχημα.

    Το Δασαρχείο Καστοριάς ειδοποίησε για το περιστατικό τα στελέχη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καλλιστώ στην θεσμοθετημένη Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Όπως προέκυψε, η ενήλικη αρκούδα περπάτησε 100 μέτρα από το σημείο της τροχαίας σύγκρουσης, όπου και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία. Στη συνέχεια το νεκρό ζώο μετακινήθηκε και θάφτηκε σε κατάλληλο σημείο, με την μέριμνα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς.  

    Τα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες και άλλα είδη της άγριας πανίδας συμβαίνουν  δυστυχώς αρκετά συχνά σε οδικούς άξονες που διέρχονται από περιοχές που αποτελούν και φυσικό  βιότοπο. Η αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πιο συχνή κίνηση των αρκούδων αυτήν την περίοδο, λόγω εντατικής αναζήτησης τροφής, καθιστούν αναγκαία την προσοχή όλων μας. Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία που αποτελούν βιότοπο αρκούδας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, και να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.

    Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και της πρόληψης, η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε έργα LIFE για την πρόληψη και αποφυγή των συγκρούσεων ζώων και οχημάτων. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου ενημερωτικές πινακίδες, οπτικοί και ηχητικοί ανακλαστήρες, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και καινοτόμα συστήματα αποτροπής σύγκρουσης οχημάτων με ζώα, τα οποία αποτρέπουν τα ζώα να διασχίσουν το οδόστρωμα την ώρα που πλησιάζει κάποιο όχημα. Στις περιοχές εφαρμογής των συγκεκριμένων αποτρεπτικών μέτρων οι τροχαίες συγκρούσεις μειώθηκαν σημαντικά, ωστόσο, η Καλλιστώ, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, εξακολουθεί να αναζητά τρόπους περαιτέρω μείωσης των επιπτώσεων των δρόμων στην άγρια πανίδα και αύξησης της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς.

    Τροχαίο ατύχημα με νεκρή αρκούδα στην Καστοριά
    Τροχαίο ατύχημα με νεκρή αρκούδα στην Καστοριά 2
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ