Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Τρόποι για να αφήσετε το παρελθόν στη σχέση σας εκεί που ανήκει

    Τρόποι για να αφήσετε το παρελθόν στη σχέση σας εκεί που ανήκει

    Πώς “ξεφυτρώνουν” τώρα οι πληγές του παρελθόντος, σαν από το πουθενά στις διαφωνίες της σχέσης; Και ο αγώνας τελικά θα πάει σε ένα άλλο, άσχετο θέμα από αυτό που ξεκίνησε; Σε πολλές περιπτώσεις, τα ανεπίλυτα ζητήματα του παρελθόντος δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των σημερινών ζητημάτων. Αυτό το μοτίβο επικοινωνίας, που έχει συμβεί σε πολλούς από εμάς, φαίνεται να μπερδεύει την κατάσταση και να οδηγεί τη σχέση σε σύγχυση και ένταση.

    Ο στοχασμός μπορεί φυσικά να εμποδίσει τον ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο με τους εταίρους, να κλιμακώσει τις συγκρούσεις, να διαβρώσει την εμπιστοσύνη και την οικειότητα, να προωθήσει τον αμοιβαίο σεβασμό και να προωθήσει μια ατμόσφαιρα άμυνας αντί να βρει λύσεις.

    Πώς να αφήσετε το παρελθόν πίσω σας

    1. Διαφωνήστε «σκόπιμα»

    Πριν ξεκινήσετε μια σοβαρή συζήτηση στη σχέση σας, σκεφτείτε το συγκεκριμένο θέμα με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε και πού θέλετε να οδηγήσετε ολόκληρη τη συζήτηση. Αποφύγετε την καταδίκη, την κριτική ή τη χρήση προσβλητικών λέξεων ή τόνων εναντίον του συντρόφου σας.

    Προσπαθήστε επίσης να είστε ελεύθεροι από το “εγώ” και να μην αφήσετε τα συναισθήματά σας να αποφασίσουν για εσάς.

    Η σκόπιμη επικοινωνία, που κυριαρχείται από την ενσυναίσθηση, μπορεί να επιλυθεί αντί να προκαλέσει περαιτέρω δυσαρέσκεια ή σύγκρουση.

    Σαφώς εκφράστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας και ακούστε προσεκτικά την άποψη του συνεργάτη σας, χωρίς να διακόψετε ή να σπεύσετε να δώσετε μια απάντηση.

    2. Εξασκηθείτε στη συναισθηματική ρύθμιση

    Η συναισθηματική ρύθμιση περιλαμβάνει την αναγνώριση συναισθημάτων χωρίς κρίση και τη χρήση στρατηγικών για τη σωστή διαχείριση του άγχους, των προκλήσεων και των διαπροσωπικών αλληλεπιδράσεων.

    Επιβραδύνετε και εστιάστε στα ζητήματα που προκύπτουν. Μην μιλάτε με τον σύντροφό σας όταν αισθάνεστε ότι ο θυμός ή η απογοήτευση σας έχει καταλάβει. Σε γενικές γραμμές, είναι ευεργετικό να κάνετε ένα διάλειμμα σε μια έντονη στιγμή για να ηρεμήσετε και να ανακτήσετε την ηρεμία.

    Σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε, όπως φίλους, οικογένεια κ. λπ. Για υποστήριξη. Οι άνθρωποι κοντά σας μπορεί να αναπτύξουν νέες προοπτικές, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας με πιο υγιεινό τρόπο.

    3. «Είμαστε εμείς απέναντι στο πρόβλημα»

    Κοιτάξτε εσάς και τον σύντροφό σας όχι ως αντιπάλους, αλλά ως παίκτες στην ίδια ομάδα.

    Αντί να βλέπουμε τη διαφωνία ως ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι που πρέπει να είναι νικητής και ηττημένος, δίνουμε προτεραιότητα στη συνεργασία σε θέματα και στην επίλυσή τους.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ