Τσικνοπέμπτη χωρίς τζατζίκι γίνεται; Η απάντηση είναι όχι. Αυτή η συνταγή είναι απλή και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και είναι το ιδανικό ορεκτικό για τα ψητά που θα ετοιμάσετε.
Υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ξεφλουδίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη. Στραγγίστε το καλά από τα υγρά του με ένα σουρωτήρι ή μια πετσέτα κουζίνας.
- Χτυπήστε το σκόρδο στο γουδί ή ψιλοκόψτε το πολύ λεπτά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, για να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρετε το τζατζίκι δροσερό, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα της αρεσκείας σας.
Η εναλλακτική συνταγή για φέτες αγγουριού με τζατζίκι
Αυτή η συνταγή για φέτες αγγουριού με τζατζίκι είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε μια νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά. Με μόλις τρία υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, αυτός ο μεζές είναι ιδανικός για κάθε περίσταση. Η τραγανή υφή των αγγουριών σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του τζατζικιού δημιουργούν ένα γευστικό σνακ που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 μεσαίο αγγούρι
- ¼ φλιτζάνι τζατζίκι
- ¼ φλιτζάνι ελαφρώς αλατισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Κόψτε το αγγούρι διαγώνια σε 12 φέτες (πάχους 0,6 εκ.).
- Γαρνίρετε κάθε φέτα με τζατζίκι (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού το καθένα).
- Πασπαλίστε ομοιόμορφα με ¼ φλιτζανιού φιστίκια.