Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Βαρουφάκης: Μπορούμε να «παγώσουμε» ορισμένες προεκλογικές υποσχέσεις

    Βαρουφάκης

    [quote font=”tahoma” font_size=”18″ color=”#6b6b6b” arrow=”yes” align=”left”]Ο υπουργός Οικονομικών «ξαναχτυπά» από τη λίμνη Κόμο[/quote]

    … για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους, είπε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμά μας είναι τεσσάρων ετών»

    Μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές, είπε από τη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας όπου βρίσκεται για το οικονομικό φόρουμ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ξεσηκώνοντας εκ νέου «θύελλα» με τις δηλώσεις του.

    Μία μόλις μέρα μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη φωτογράφηση με τη σύζυγό του για το περιοδικό Paris Match, μιλώντας στο Κόμο της βόρειας Ιταλίας, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους της.

    Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Forum Ambrosetti στο Κόμο, ο υπουργός Οικονομικών είπε, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να «”παγώσει” ή να καθυστερήσει» κάποιες υποσχέσεις που έγιναν προεκλογικά, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στις πλευρές που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και να τις (σ.σ. τις υποσχέσεις) θέσουμε σε εφαρμογή στο πλαίσιο των τεσσάρων ετών της κυβερνητικής θητείας.

    [ad id=”6783″]

    «Το πρόγραμμά μας είναι τεσσάρων ετών, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να υποσχέσεις μας να γίνουν σεβαστές σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Αν αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τις “παγώσουμε” προσωρινά ή να καθυστερήσουμε την εφαρμογή τους, θα το κάνουμε για να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη στους εταίρους μας και να αναπτύξουμε την οικονομία, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτές αργότερα», δήλωσε από το Τσερνόμπιο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Την ίδια ώρα, επισήμανε πως «δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα σε όλους. Μας παρουσίασαν έτσι, αλλά δεν υποσχεθήκαμε ένα ευρώ σε όποιον κερδίζει πάνω από 700 ευρώ. Υπάρχουν μόνο μικρές αυξήσεις για τις χαμηλές συντάξεις και πληρωμές για ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη, είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση».

    Παράλληλα ο κύριος Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 12 Απριλίου σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει το Reuters.

    Με χρονικό όριο την 20ή Απριλίου για την επίτευξη συμφωνίας, είναι παραπάνω από βέβαιο πάντως πως θα ζήσουμε και πάλι… θρίλερ.

    Τόνισε επίσης πως θα ήταν χρήσιμο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεδείκνυε απέναντι στην Ελλάδα την ίδια ευελιξία που επέδειξε το καλοκαίρι του 2012, δηλαδή όταν άρχισε η σταδιακή αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία θα βρεθούν σε συνεργασία με την Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

    Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα και ότι θα αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, ενώ πρόσθεσε ότι «το να παραβιάζεις μονομερώς τους κανόνες είναι ένα θέμα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πράξει. Το να βοηθάς, όμως, στο να εξελιχθούν οι κανόνες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

    Αναφερόμενος στο θέμα συγκεκριμένων χωρών της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι «υπάρχει «άδικη (unfair) κριτική ενάντια σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, ότι πλήρωσαν πολύ λίγα. Η δική μου κριτική είναι αντίθετη, θεωρώ ότι πλήρωσαν πάρα πολλά».

    [ad id=”5586″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ