Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στον Διευθύνοντα της Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.
Της Άννας Κανδύλη
Του ζητεί μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας να λάβει ο ίδιος κατάθεση από τη μητέρα του 39χρονου, Σοφία Αποστολάκη, λόγω του ότι έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του γιου της, καθώς και από τον πατέρα και το θείο του θανόντος.
Ειδικότερα, ζητεί:
«Προς
τον κ. Διευθύνοντα
την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας
Παρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση αστυνομικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτής, να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε σχετικά.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη».