Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
More

  Βέλγιο: Μνημείο… μπύρας αξίας 90 εκατομμύριων ευρώ

  Η βελγική μπύρα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και την ποικιλομορφία της, αλλά μέχρι τώρα η χώρα δεν είχε την κατάλληλη… βιτρίνα για την κληρονομιά της ζυθοποιίας της.

  Αυτό αλλάζει με τη δημιουργία του Belgian Beer World που ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο στο Bourse.

  Πρόκειται για ένα μουσείο σχεδιασμένο σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες του Βελγίου, ενώ έδρα του είναι ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο των Βρυξελλών, που κάποτε στέγαζε το χρηματιστήριο.

  Προσφέροντας ένα μείγμα ιστορίας, γεωπονικής επιστήμης και αφήγησης ιστοριών, το μουσείο αφηγείται τον πλούτο της βελγικής κουλτούρας της μπύρας, από τις πρώτες καφέ μπύρες και τις παραδοσιακές Trappist μέχρι τις ξινές φλαμανδικές και τις φρουτώδεις Lambics.

  Η μικρή ευρωπαϊκή χώρα φιλοξενεί 430 ζυθοποιεία που παρασκευάζουν περισσότερες από 1.600 διαφορετικές μάρκες μπύρας, από τις διάσημες δυνατές μπύρες Duvel και Chouffe μέχρι εκείνες όπως οι Westvleteren Trappist Ales που μπορούν να αγοραστούν μόνο σε ένα μοναστήρι κοντά στα πεδία των μαχών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ύπρ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

  Βέλγιο: Μνημείο… μπύρας αξίας 90 εκατομμύριων ευρώ

  Το έργο των 90 εκατομμυρίων ευρώ ξεκίνησε με μια φιλόδοξη ανακαίνιση του Χρηματιστηρίου, ενός κτιρίου που χτίστηκε από το 1868 έως το 1873 και κάποτε απαγόρευε την παρουσία των γυναικών. Ο χώρος περιλαμβάνει ένα αρχαιολογικό μουσείο με τα υπολείμματα μιας φραγκισκανικής σέχτας που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Λέγεται επίσης ότι φιλοξενεί τον τόπο ταφής του Gambrinus, του μυθικού βασιλιά της Brabant που πιστώνεται ότι έθεσε τα θεμέλια για την παραγωγή μπύρας στο Βέλγιο.

  Το μουσείο καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του Bourse – δύο ορόφους, χωρίς να υπολογίζεται το μπαρ στον τελευταίο όροφο ή το κατάστημα δώρων. Μετά το κλείσιμο του μουσείου, το μπαρ θα παραμένει ανοιχτό για το κοινό, με περίπου 50 ετικέτες χύμα μπύρας και περίπου 100 διαθέσιμες σε μπουκάλια. Στόχος του μουσείου είναι να προσελκύει 400.000 επισκέπτες ετησίως.

  Το μουσείο προσφέρει μια διαδραστική ματιά στο μυαλό ενός ζυθοποιού. Εξερευνά τις πολύπλοκες επιλογές που συνεπάγεται η παραγωγή μπύρας προς πώληση, από το χειρισμό της μαγιάς μέχρι την κάλυψη των διαρροών και τη λήψη αποφάσεων μάρκετινγκ. Μια καθηλωτική θεατρική εμπειρία προσομοιώνει διάφορες διαδικασίες ζύμωσης που χρησιμοποιούνται στο Βέλγιο, με εκρήξεις κρύου αέρα και πραγματικές φυσαλίδες.

  Βέλγιο: Μνημείο… μπύρας αξίας 90 εκατομμύριων ευρώ

  Μια ιστορική ενότητα ξεκινάει από τον Μεσαίωνα -όταν η μπύρα ήταν πιο ασφαλής για πόση από το νερό- και συνεχίζει μέχρι τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Βέλγοι προσπαθούσαν να κρύψουν τις χάλκινες δεξαμενές μπύρας τους από τους κατακτητές.

  Τα εκθέματα δεν αποσιωπούν την ιστορία του τόπου. Κατά την κατασκευή του Χρηματιστηρίου, οι Βρυξέλλες κάλυψαν τον ποταμό Senne και κατεδάφισαν έναν αριθμό ζυθοποιείων στις όχθες του.

  Το αποκορύφωμα της ξενάγησης είναι μια επίσκεψη σε έναν εικονικό μπάρμαν σε ένα δωμάτιο γεμάτο με μπουκάλια εκατοντάδων μπίρων, το καθένα από τα οποία εμφανίζεται με το μοναδικό ποτήρι που έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τη γεύση – ένα άλλο χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει τη βελγική κουλτούρα της μπίρας. Υπάρχει ακόμη και ένα σεμινάριο για το πώς να σερβίρετε σωστά.

  Στο τέλος της επίσκεψης, οι επισκέπτες μπορούν να παρουσιάσουν το σουβέρ τους σε έναν πραγματικό μπάρμαν και να δοκιμάσουν μία από τις επιλογές στο μπαρ στον τελευταίο όροφο, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα στο κέντρο της πόλης.

  Κακοκαιρία Daniel: Τραγικές εικόνες από τους εγκλωβισμένους στον Παλαμά – Παραμένει πλημμυρισμένη η περιοχή
  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ