Έντονη ανησυχία προκάλεσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ η αδιαθεσία ενός Δημοκρατικού βουλευτή, ο οποίος βρισκόταν στο βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο 76χρονος βουλευτής, Τζον Λάρσον βρισκόταν στη μέση μιας πεντάλεπτης ομιλίας στην οποία εξέφραζε τις ανησυχίες του για την κοινωνική ασφάλιση, όταν ξαφνικά σταμάτησε να μιλάει και γούρλωσε τα μάτια του.
Ο Λάρσον άρχισε να μιλάει με πιο αργό ρυθμό και πιο σιγά με αποτέλεσμα οι συνεργάτες του να φοβηθούν ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το βράδυ της Δευτέρας, ένας εκπρόσωπος του Λάρσον αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα υπέστη «πιθανώς μια ανεπιθύμητη αντίδραση σε ένα νέο φάρμακο».
«Ο βουλευτής Λάρσον εκτιμά τις ευχές όλων όσοι έχουν επικοινωνήσει μαζί του. Kάνει εξετάσεις με τον θεράποντα ιατρό της Βουλής», είπε ο εκπρόσωπος του βουλευτή.
Ο εκπρόσωπος του βουλευτή δήλωσε ότι παρά την ανησυχητική του εμφάνιση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Λάρσον συνέχισε στην πραγματικότητα να συμμετέχει «σε πολλαπλές συναντήσεις στο γραφείο του και ήταν σε εγρήγορση και αφοσιωμένος».
«Ο βουλευτής παραμένει σε επαφή με το προσωπικό του και έχει καλή διάθεση», τόνισε ο εκπρόσωπος του βουλευτή. Νωρίτερα ο Λάρσον είχε εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την πρόσβαση της κυβέρνησης Τραμπ σε ευαίσθητα συστήματα πληρωμών και πληροφορίες μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας του Έλον Μασκ να μειώσει τη σπατάλη στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων πραγματοποίησε δύο ψηφοφορίες το βράδυ της Δευτέρας, αλλά ο Λάρσον δεν συμμετείχε σε καμία.