Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Viral: Μάχη καγκουρό εναντίον αγέλης σκύλων πυροδοτεί αυστραλέζικο μύθο

    Πλάνα που δείχνουν ένα καγκουρό να προσπαθεί να αποκρούσει μια αγέλη σκύλων, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αλλά ταυτόχρονα έχουν προκαλέσει ανησυχία σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και σε επιστήμονες. Κατά τη διάρκεια του κλιπ των 52 δευτερολέπτων, το οποίο ανέβηκε στο TikTok τη Δευτέρα και συγκέντρωσε πάνω από 675.000 προβολές, ακούγεται μια γυναίκα να καλεί τα ζώα της να επιστρέψουν, καθώς το μεγάλο καγκουρό στέκεται όρθιο και αντεπιτίθεται.

    Πολλοί χρήστες του διαδικτύου απάντησαν με ανησυχίες για την ευημερία των σκύλων, με έναν να υποστηρίζει λανθασμένα ότι «τα καγκουρό οδηγούν τα σκυλιά στο νερό για να τα πνίξουν». Αυτή η δημοφιλής πεποίθηση πιθανότατα άρχισε να διαδίδεται τον περασμένο Οκτώβριο, ως απάντηση σε viral πλάνα, που δείχνουν ένα καγκουρό να προσπαθεί να σπρώξει ένα σκυλί που του επιτίθεται κάτω από το νερό.

    Αλλά η ειδικός στα καγκουρό Alyssa Wormald κατέρριψε αυτόν τον μύθο, λέγοντας στο Yahoo News ότι είναι «ζώα φυγής» και όχι «ζώα μάχης», όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. «Τα καγκουρό δεν παρασύρουν τα σκυλιά σε κίνδυνο, αλλά υποχωρούν στο νερό ως ύστατη λύση για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από επίθεση. Αντιστέκονται μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας και αυτό είναι σαφές στο βίντεο», πρόσθεσε.

    @diu_animals_01 The dogs are attacking kangaroo #worldanimals #animals #foryou #fyp #dogs #attacking #kangaroo #viraltiktok #populairetiktok #trendingtiktok ♬ Funny – FASSounds

    Είναι μηχανισμός άμυνας

    Αφού παρακολούθησε το βίντεο, ο καθηγητής οικολογίας άγριας ζωής του Πανεπιστημίου Deakin, Euan Ritchie, προβληματίστηκε επίσης για το θέμα.

    «Τα καγκουρό δεν προσελκύουν τα σκυλιά στα υδάτινα σώματα, αλλά υποχωρούν σε αυτά, και εδώ είναι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πλεονέκτημα του ύψους τους, καθώς και τα μακριά χέρια και τα ισχυρά νύχια τους, για να συγκρατήσουν και να πνίξουν τα σκυλιά καθώς κολυμπούν για να επιτεθούν στα καγκουρό», είπε.

    «Είναι πολύ γνωστό και έχει σκοτώσει πολλά σκυλιά φάρμας ή κυνηγετικά σκυλιά στην Αυστραλία. Πιθανώς τα καγκουρό έχουν μάθει αυτή τη συμπεριφορά για να επιβιώνουν από τις επιθέσεις των ντίνγκο» είπε ο καθηγητής στηρίζοντας πως πρόκειται για ένα εξελικτικό μάθημα που περνά από γενιά σε γενιά.

    @wildernesswhispersPitbull vs kangaroo. Dogs attack a kangaroo in water♬ original sound – osoriowuij789 – WildernessWhispers

    Το καγκουρό κινδυνεύει περισσότερο

    Η Alyssa Wormald, η οποία διευθύνει την Victorian Kangaroo Association, δεν ήταν η μόνη που καταδίκασε την επίθεση του σκύλου.

    Παρότι το καγκουρό εμφανίστηκε ταραγμένο αλλά σε μεγάλο βαθμό σώο, ορισμένοι ειδικοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ευημερία του ζώου. Αυτό συμβαίνει επειδή το άγχος συχνά προκαλεί τον αργό θάνατο των καγκουρό σε διάστημα αρκετών ημερών.

    «Είναι τόσο θλιβερό να βλέπουμε αυτό το υπέροχο καγκουρό να υποχωρεί τρομοκρατημένο μέσα στο νερό… το πιο λυπηρό είναι ότι αν υπέστη μόνο ένα δάγκωμα, πιθανότατα θα πεθάνει αργά από μόλυνση», δήλωσε η ίδια. «Αν αυτό δεν τον σκοτώσει, οι πιθανότητες είναι ότι θα πεθάνει από μυοπάθεια λόγω στρες. Τα αρσενικά καγκουρό φαίνονται μεγάλα και σκληρά, αλλά είναι όπως όλα τα καγκουρό, εύθραυστα και στρεσσάρονται εύκολα».

    Τα βίντεο με σκυλιά στην Αυστραλία να επιτίθενται σε άγρια ζώα και την αντεπίθεση των ζώων είναι πολύ συνηθισμένα, καθώς τα περισσότερα σκυλιά αντιμετωπίζουν τον χώρο τους πολύ κτητικά προσπαθώντας να προστατέψουν την οικογένειά τους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ