Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  ΒΟΑΚ: Στις 25 Ιανουαρίου το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών

  Για τις 25 Ιανουαρίου 2024 έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του κεντρικού τμήματος του ΒΟΑΚ, Χανιά – Ηράκλειο. Υπενθυμίζεται ότι τα τρία σχήματα διεκδικούν το έργο παραχώρησης ύψους 2 δισ. ευρώ είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – MYTILINEOS και ΑΒΑΞ – EGIS – MERIDIAM.

  Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί φάκελοι για τον ΒΟΑΚ έχουν κατατεθεί και εγκριθεί από μέρες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μετά την πάροδο της 10ήμερης προθεσμίας για τυχόν υποβολή ενστάσεων αναμένεται, να προχωρήσει το τελικό στάδιο της διαδικασίας, ώστε να αποκαλυφθεί ο προτιμητέος επενδυτής προς τα τέλη του μήνα.

  Γενικότερα, εργασίες έχουν ξεκινήσει και επίσης έχουν καταβληθεί προκαταβολές στους αναδόχους τόσο για το τμήμα του ΒΟΑΚ, που εκτελείται ως δημόσιο έργο από την ΑΚΤΩΡ, όσο και στο τμήμα ΣΔΙΤ, που υλοποιείται από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Ιntrakat. Όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης, τα έργα θα τρέξουν για να απορροφήσουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. 

  ΒΟΑΚ: Στις 25 Ιανουαρίου το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ