Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Βουλγαρική μαφία: Πώς τα μέλη της «ξεπλένουν» χρήματα στην Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της Β. Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

    Η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι τοπικές αρχές παρακολουθούν τις κινήσεις Βούλγαρων υπηκόων στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά είναι δύσκολο να δράσουν πολλές φορές καθώς μαζί με νόμιμα χρήματα γίνονται επενδύσεις σε γη και με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.

    Ακίνητα με βουλγαρική ιδιοκτησία

    Όπως αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Τάσος Τέλογλου «όταν πριν από τρεις μήνες πήγαμε με την κάμερα του ΑΝΤ1 στην Νέα Σιδώνη της Χαλκιδικής για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ προέκυψε ότι όλα τα σπίτια στην περιοχή ήταν αγορασμένα από Βούλγαρους υπηκόους. με υψηλά, αλλά και μεσαία εισοδήματα. Σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Β. Ελλάδας υπάρχουν χιλιάδες βουλγαρικές ιδιοκτησίες και συγκεκριμένα στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Παγγαίου, στην Καβάλα, στη Μαρώνεια, στην Κομοτηνή, την Ασπροβάλτα και φυσικά στα τρία «πόδια» της Χαλκιδικής. Αυτά είναι καλοδεχούμενα. Ορισμένοι Βούλγαροι υπήκοοι έχουν εταιρίες κι έχουν ακόμα και δέκα ιδιοκτησίες και αρκετοί από αυτούς τις δίνουν προς εκμετάλλευση και για βραχυχρόνια μίσθωση ιδιαίτερα γύρω από την Καβάλα, αλλά και την Ασπροβάλτα».

    Τα… μαύρα πρόβατα

    «Ανάμεσα, όμως, στα “άσπρα” πρόβατα υπάρχουν και “μαύρα”, που είναι διακινητές μεταναστών, τσιγάρων , καυσίμων, ακόμα και ναρκωτικών με στενούς δεσμούς με την ελληνική αγορά του αντίστοιχου προϊόντος, που αντιμετωπίζουν το Βόρειο Αιγαίο σαν τόπο αναψυχής, στις διακοπές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στη γειτονική Βουλγαρία», συνεχίζει ο έμπειρος δημοσιογράφος. «Για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, πάντως, και για να γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης», λέει, «πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εστιατόρια, μπαρ κλπ. να δοθούν άδειες τοπικών Αρχών. Εκεί υπογραμμίζουν οι αστυνομικές πηγές, οι τοπικές Αρχές δεν έχουν πάντα τα… μάτια τους ανοιχτά, αφού ως γνωστό τα χρήματα που φέρνουν οι επισκέπτες, οι επενδυτές από τον Βορρά δεν “μυρίζουν”».

    Σταθερό φαινόμενο εδώ και 15 χρόνια

    Όπως τονίζει ο Τάσος Τέλογλου, «οι αγορές αυτές δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, είναι σταθερή η τάση της τελευταίας δεκαπενταετίας που διακόπηκε για λίγο λόγω του κορονοϊού, αλλά ξαναπήρε μπροστά το 2021. Εκείνο που είναι καινούριο είναι η οικονομική εκμετάλλευση των ακινήτων, είτε ως μπαρ και εστιατόρια, είτε στα πλαίσια της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Εδώ, όμως, πρέπει να ομολογήσουμε κάτι: Οι δικοί μας αντίστοιχοι επιχειρηματίες ήταν πιο γρήγοροι και με περισσότερα λεφτά, οπότε αγόρασαν και εκμεταλλεύτηκαν πολύ πιο γρήγορα ακίνητα στη Σόφια, το Μπάνσκο και τη Φιλιππούπολη. Πρέπει, πάντως, να πούμε ότι οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού στη Χανιώτη δεν έχουν συνδεθεί με παράνομες δραστηριότητες. Αντίθετα, στους θαμώνες που ξεκίνησαν το επεισόδιο περιλαμβάνεται ο υπασπιστής του σπουδαιότερου Βούλγαρου μαφιόζου, που έχει μάλιστα και ελληνική καταγωγή και θεωρείται ύποπτος από τις βουλγαρικές αρχές για την εξαφάνιση της λεγόμενης «Βασίλισσας των κρυπτονομισμάτων».

    Δείτε το σχετικό βίντεο

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ