Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

  Χάρτης αποκαλύπτει το επάγγελμα που ονειρεύονται να ακολουθήσουν οι περισσότεροι πολίτες στον κόσμο

  Τι σχέση έχει ένας πιλότος με έναν συγγραφέα και μια χορεύτρια; Είναι τα τρία επαγγέλματα που οι περισσότεροι πολίτες σε όλες τις χώρες του κόσμου θα ήθελαν να κάνουν.

  Αυτό αποκαλύπτει ο χάρτης που δημιουργήθηκε με βάσει το ερώτημα του πιο ποθητού επαγγέλματος στον κόσμο, που «βγήκε» από τις αναζητήσεις των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο για αλλαγή καριέρας. Ήταν δηλαδή το αποτέλεσμα των σχετικών αναζητήσεων στην Google, που αποκάλυψε ότι το «πότε εγώ θα γίνω επιτέλους… πιλότος» είναι το επαγγελματικό απωθημένο των περισσοτέρων επί γης. Για την ακρίβεια το επάγγελμα του πιλότου έκοψε το νήμα σε 25 χώρες ανάμεσα τους το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία με 930.630 συνολικά αναζητήσεις.

  Στην Ελλάδα αγαπούν το… γράψιμο

  Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το επάγγελμα του συγγραφέα με 801.200 αναζητήσεις, που αποκαλύφθηκε ότι αρέσει ιδιαίτερα στους Έλληνες. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι αυτό κερδίζει περισσότερο «έδαφος» έναντι του πρώτου, αφού επιθυμούν να το ακολουθήσουν άνθρωποι από 75 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα τους η Ινδία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Αφρική. Ο χορός αποτελεί την τρίτη πιο ζηλευτή επαγγελματική κατεύθυνση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αφού συνολικά 278.720 άνθρωποι έψαξαν τον περασμένο χρόνο πως θα μπορούσαν να βιοποριστούν από αυτό.

  Χάρτης αποκαλύπτει το επάγγελμα που ονειρεύονται να ακολουθήσουν οι περισσότεροι πολίτες στον κόσμο

  ΠΗΓΗ: Remitly

  Ο χάρτης δημιουργήθηκε από τη Remitly, έναν πάροχο οικονομικών υπηρεσιών για πρόσφυγες που εξέτασε τη ζήτηση που είχαν, όσον αφορά την επιλογή καριέρας, τον τελευταίο χρόνο 200 επαγγέλματα. Η επιλογή του πιλότου, σύμφωνα με τη Daily Mail, φαίνεται ότι κερδίζει τις εντυπώσεις, γιατί όπως σημείωσαν οι περισσότεροι εκκολαπτόμενοι κατακτητές των αιθέρων, φημίζεται για τις μεγάλες απολαβές, τις εξαιρετικές προοπτικές και τα αναρίθμητα ταξίδια.

  Σβήνει η λάμψη των influencer;

  Το νέο επάγγελμα του Youtuber βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 195.070 αναζητήσεις, ενώ επιχειρηματίες θέλουν να γίνουν οι περισσότεροι σε Λουξεμβούργο και Γουατεμάλα, όπως απέδειξαν οι 178.380 σχετικές αναζητήσεις στην Google. Την παρείσφρηση των τουρκικών σίριαλ στην παγκόσμια αγορά αποδεικνύει το γεγονός ότι το επάγγελμα του ηθοποιού τερμάτισε στην έκτη θέση με 176.180 αναζητήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν σε Τουρκία και Αυστρία, ενώ influencer θέλουν να γίνουν οι περισσότεροι σε Ισπανία, Βενεζουέλα και Αργεντινή, σύμφωνα με τις 159.180 αναζητήσεις τους.

  Για την ιστορία στην όγδοη θέση τερμάτισε το επάγγελμα του προγραμματιστή με 125.310 αναζητήσεις, στην ένατη αυτού του τραγουδιστή με 121.430 αναζητήσεις και στη δέκατη του δασκάλου με 114.950 αναζητήσεις.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ