Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
More

    “Ξεπαγώνουν” 7 διαγωνισμοί για 5.876 μόνιμες προσλήψεις μετά τις εκλογές

    Στα σκαριά βρίσκονται επτα διαγωνισμοί για 5.876μόνιμες προσλήψεις. Το ΑΣΕΠ έχει στα γραφεία του τα προσχέδια των προκηρύξεων που θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

    1.213 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί

    Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός για 1.213 νέους δημοτικούς αστυνομικούς στους ΟΤΑ. Αξόζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις που θα καλυφθούν δεν θα απευθύνονται σε επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Η νέα προκήρυξη θα αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΔΕ (Δευτεροβάθμια), ΠΕ (Πανεπιστημιακή) και ΤΕ (Τεχνολογική).  Οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων που κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν μετά την ψήφιση τον περασμένο Δεκέμβριο του νόμου 5003/22 για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας. Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας και αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ.

    Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει, όπως είναι φυσικό, ο δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ. Στον δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ), στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ). Επίσης από 12 θέσεις αναλογούν στους δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου, 11 θέσεις στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας.

    Το φθινόπωρο ο διαγωνισμός

    Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις. Αντίστοιχα, οι 213 θέσεις κατανέμονται σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15). Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γινόταν με μόρια σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.

    3.500 προσλήψεις πτυχιούχων μέσω γραπτού διαγωνισμού

    Μέσω τριών προκηρύξεων θα απορροφήσει στο Δημόσιο μέρος των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αφού εκδόθηκαν τα αποτελέσματα και οι πίνακες των επιτυχόντων, τώρα το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει να συντάσσει τις τρεις προκηρύξεις μέσω των οποίων θα προσληφθούν όσοι κατάφεραν να «πιάσουν» τη βάση στις εξετάσεις του Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αγοράς Εργασίας, οι προκηρύξεις θα χωριστούν ανά εκπαιδευτική βαθμίδα. Πρώτη θα είναι η προκήρυξη για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση μέσω της οποίας θα προσληφθούν περίπου 3.500 επιτυχόντες ενώ δεύτερη θα ακολουθήσει αυτή της Τεχνολογικής εκπαίδευσης για 1.656 θέσεις και τέλος μία τελευταία για 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ). Αυτή την περίοδο το ΑΣΕΠ βρίσκεται σε συνεχής συσκέψεις ανάμεσα μεταξύ φορέων και υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να οριστικοποιηθεί η λίστα με τους φορείς που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.

    Υπενθυμίζεται ότι μόνο προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης θα προσληφθεί. Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι ανάγκες φορέων από τον προγραμματισμό του 2023 αλλά και από τον προγραμματισμό του 2024 που θα γίνει το Σεπτέμβριο. Στις προκηρύξεις αυτές θα μπορούν να κάνουν αίτηση αποκλειστικά και μόνο, όσοι βρίσκονται στους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Διοριστέοι θα κρίνονται όσοι προηγούνται σε βαθμολογία ανά κλάδο και ειδικότητα στους πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι προκηρύξεις θα ζητούν επίσης από τους υποψηφίους και κάποια πρόσθετα και τυπικά προσόντα, που θα είναι απαραίτητα για την συμμετοχή των υποψηφίων.

    33 άτομα σε Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων

    Με 33 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύονται Τοπικοί Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Συγκεκριμένα στα σκαριά είναι σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Β’ και Γ’ Ζώνης Μεσσαράς, για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αχέροντα Γλυκής, για την πλήρωση δύο (2) θέσεων Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Μικρού Μοναστηρίου, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Βέροιας, για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Αραπίτσης Ναούσης και για την πλήρωση μίας (1) θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Πρασινάδας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, για την πλήρωση δώδεκα (16) θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ΓΟΕΒ Πεδιαδων Θεσσαλονικης – Λαγκαδα, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ΤΟΕΒ Μποϊδα – Μαυρης.

    74 θέσεις σε Επιμελητήρια

    Το πράσινο φως από τους φορείς περιμένει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιλογής προσωπικού προκειμένου να προχωρήσει την προκήρυξη που επεξεργάζεται για την πρόσληψη 74 μονίμων σε επιμελητήρια και πιο συγκεκριμένα πλήρωση δύο (2) θέσεων Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ημαθίας, για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την πλήρωση εξήντα τεσσάρων (66) Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για την πλήρωση μίας (1) θέσης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Επιμελητήριο Σερρών.

    80 μόνιμοι σε 13 φορείς του Δημοσίου

    Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα προκήρυξη για 80 μόνιμες θέσεις σε 13 φορείς του Δημοσίου. Θα προσληφθεί προσωπικό σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, Ακαδημία Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ΕΚΔΔΑ, Υπουργείο Εσωτερικών, κ.α. Αναμεσά στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι διοικητικοί, βιβλιοθηκονόμοι, οδηγοί, εργάτες, μηχανικοί κ.α. Η αναλυτική κατανομή των θέσεων είναι: (31) θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στις Εθνικές Βιβλιοθήκες, (14) θέσεις ΠΕ κατηγορίας του Υπουργείου Εσωτερικών, (3) θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΔΔΑ, (5) θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ κατηγορίας της Ακαδημίας Αθηνών, 1 θέση ΔΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, 1 θέση ΠΕ κατηγορίας της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, 2 θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, 8 θέσεις ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., 1 θέση ΠΕ κατηγορίας της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, 1 θέση ΠΕ κατηγορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, (8) θέσεις ΠΕ κατηγορίας του ΕΛΓΑ, (1) θέση ΠΕ Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ και (4) θέσεις ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας του ΕΚΟΜΕ.

    187 μόνιμοι στα Καταστήματα Κράτησης

    Νέα προκήρυξη για 187 νέες μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει το Ανωτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σύμφωνα με εγγραφο που δημοσιευτηκε στη Διαύγεια. Μέσω της προκήρυξη θα προσληφθούν 126 άτομα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και 61 άτομα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι θέσεις στα δύο υπουργεία θα καλυφθούν με μία κοινή προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Για τις 126 θέσεις στο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Οι θέσεις αυτές κατανέμονται στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας. Για τις 61 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ