Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2025
More

    Ξέσπασε με λυγμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος»

    Ξέσπασε με λυγμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος»

    Συνέχισε για έβδομη μέρα την απολογία της για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

    Οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τη σχέση της με το Μάνο Δασκαλάκη προκάλεσαν μια ακόμη έκρηξη της Ρούλας Πισπιρίγκου που συνέχισε για έβδομη μέρα την απολογία της, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

    «Τελικά εγώ για τον Δασκαλάκη είμαι εδώ ή για την ασφυξία; Τα έχω δολοφονήσει αυτά τα παιδιά ή όχι; Για να ξέρω γιατί απολογούμαι. Γιατί αν απολογούμαι για τον Δασκαλάκη να σταματήσω τώρα» διαμαρτυρήθηκε αντιδρώντας στις ερωτήσεις της προέδρου που αφορούσαν στα μηνύματα που είχε ανταλλάξει το πρώην ζευγάρι.

    Αλλά και οι ερωτήσεις για το αν τα παιδιά της ήταν προτεραιότητα και στάθηκε στο πλευρό τους έφεραν μια ακόμη απάντηση γεμάτη αγανάκτηση.

    «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν αγία, και μακάρι όλες οι μανάδες να είναι καλύτερες από εμένα…» είπε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσει τη σχέση της με τον πρώην σύζυγο της, ο οποίος εμφανίζεται ως κίνητρο, με τους θανάτους των παιδιών.

    «Είμαι μέχρι εδώ. Προσπαθώ να προστατεύσω παππούδες… Βλέπετε δεν θέλω να φτάσω στο μηδέν, στις αναρτήσεις που γίνονταν. Δεν θέλω να ρίξω το επίπεδο. Είναι η δίκη των παιδιών. Γιατί κατηγορούμαι; Αν είμαι καλή μάνα;» είπε με την πρόεδρο να τη ρωτά: «Έτσι καταλάβατε;»

    «Ο άνθρωπος είναι νάρκισσος» είπε αναφερόμενη στο Μάνο Δασκαλάκη και συνέχισε «Δεν θέλω άλλο. Θέλετε να μιλήσουμε για τις ασφυξίες των παιδιών, αν υπάρχουν ή όχι; Δεν μπορώ άλλο!».

    Η αναφορά σε ένα από τα μηνύματα, το 2022, όπου η κατηγορούμενη  λέει απευθυνόμενη στον Μάνο Δασκαλάκη ότι μετά το χωρισμό δεν θα βλέπει τη Τζωρτζίνα κάθε μέρα προκάλεσε το νέο σχόλιο της προέδρου.

    Πρόεδρος:  Έτσι προτάσσετε το καλό του παιδιού σας; Ταυτίζετε το δικό σας το καλό με του παιδιού σας…

    Κατηγορούμενη: Ήταν ένας γάμος τοξικός, λανθασμένος, δεν έπρεπε να γίνει.

    Πρόεδρος: Μετά τον θάνατο της Μαλένας εννοείται;

    Κατηγορούμενη: Ναι. Πριν υπήρχαν οι μικροκαυγάδες, αλλά μετά το θάνατο της Μαλένας… βασικά μετά τη σχέση που έκανε (σ.σ. ο Δασκαλάκης). Από εκεί άρχισε όλο και χειρότερο και μετά από την απώλεια της κόρης μου ήρθε η κατρακύλα… αλλά όλο αυτό δεν έχει σχέση με το θάνατο της κόρης μου.

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου, στη συνέχεια, επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν να δώσει συνέντευξη μετά τις απώλειες των τριών παιδιών.

    «Με λένε Μήδεια, όλη η Ελλάδα ασχολείται, όχι η Πάτρα μόνο. Δεν μπορώ να βγω ούτε στο περίπτερο. Δεν μπορώ να πάω στο νεκροταφείο. Δεν μπορώ να βγάλω ούτε τα νύχια μου, που έχασα το παιδί μου… Μου προκάλεσε αγανάκτηση και νεύρα αυτό το κλίμα γιατί ξεκίνησε από δημοσιογραφική έρευνα, έτσι την είπαν, χωρίς λόγο… Θέλω να μιλήσω για όλο αυτό που έχει στηθεί για εμένα. Είχα πίστη στη Δικαιοσύνη, αλλά έφυγε στην άλλη δίκη. Βρέθηκα σε έναν κυκεώνα ξαφνικά, επειδή χάθηκαν τρία παιδιά στην οικογένεια, γιατί κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχει στατιστικό παράδοξο. Και εγώ αναρωτιέμαι…. Τα δύο έφυγαν στο νοσοκομείο και στο άλλο ήταν η αδελφή μου και η 8χρονη κόρη μου. Που αν είναι δυνατόν η αδελφή μου να το κάλυπτε αυτό το πράγμα! Αρχίζει αυτό και ξαφνικά βγαίνουν, ταξίαρχοι αστυνομικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι που έρχονται στο σπίτι, υψηλόβαθμα στελέχη… ξαφνικά βλέπουμε 15-20 ξαδέλφια -που δεν έχουμε πάνω από 10- να μιλάνε με πλάτη, μάρτυρες με κουκούλες να λένε τα χειρότερα από συμμαθητές… δηλαδή ήταν απίστευτο αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή…» ανέφερε με την πρόεδρο να την καλεί να απαντήσει «ποιος οργάνωσε  όλο αυτό;».

    Κατηγορούμενη: Πραγματικά δεν έχω ιδέα.

    Πρόεδρος: Επειδή έχουμε μια μεγάλη ποσότητα ανθρώπων που συντάχθηκε να μιλήσει… ποιος οργάνωσε όλο αυτόν τον κόσμο δημοσιογραφικά και εδώ;

    Κατηγορούμενη: Εγώ έχω κινηθεί νομικά κατά δημοσιογράφων..

    «Πάντως για τρία χρόνια ήσασταν για την Πάτρα η χαροκαμένη μάνα. Οπότε δεν νομίζω να συνασπίστηκαν όλοι αυτοί για να σας κάνουν κακό….» ήταν το σχόλιο της εισαγγελέως η οποία κάλεσε την κατηγορούμενη να εξηγήσει για ποιο λόγο στράφηκαν, όπως λέει, εναντίον της.

    Εισαγγελέας: Δημοσιογράφοι, γιατροί μαζεύτηκαν και είπαν τώρα θα καταστρέψουμε τη Πισπιρίγκου;

    Κατηγορούμενη: Δημοσιογραφικά ξεκίνησε όλο…

    Εισαγγελέας: Έχετε καταδικασθεί  για τη Τζωρτζίνα από τους δημοσιογράφους;  Λυπάμαι αν έχετε αυτή τη θέση.

    Κατηγορουμένη: Ναι, για μια κεταμίνη που δεν υπάρχει. Εδώ είμαι γιατί κάποιοι έβγαλαν σαν τη Πυθία ασφυξία στα δύο μου παιδιά. Στις 24 Απριλίου κάποιοι έλεγαν για ασφυξία από τότε. Πώς το ήξεραν;

    «Θέλετε να βγάλουμε μια απόφαση και να φύγουμε;»

    Η κατηγορούμενη δέχτηκε σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν τις περιγραφές της για τον τρόπο θανάτου της Μαλένας.

    «Είναι δυνατόν να μην αποτυπώθηκε στη μνήμη σας ο τρόπος θανάτου του παιδιού σας; Μας δώσατε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές» σχολίασε η εισαγγελέας με την κατηγορούμενη να ξεσπά και πάλι, φανερά εκνευρισμένη, λέγοντας:

    «Το εξαντλήσαμε με την κυρία πρόεδρο… Θέλετε να βγάλουμε μια απόφαση και να φύγουμε;» και την εισαγγελέα να της απαντά:  «Όχι κυρία κατηγορούμενη εγώ δεν βγάζω αποφάσεις, προτείνω, όχι εξυπνάδες».

    Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε με την εισαγγελέα να αναφέρεται στο γεγονός ότι ευχαρίστησε τους γιατρούς μετά τον θάνατο της Μαλένας ενώ στη συνέχεια στράφηκαν σε βάρος τους αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε τις συμβουλές των ψυχολόγων.

    Εισαγγελέας: Είπατε ότι δεν σας άρεσε η ψυχολόγος που προσπαθούσε να μιλήσει στη  Μαλένα για την ασθένεια της, γιατί  της έλεγε για τα καλά και κακά κύτταρα που παίζουν μπουνιές. Όμως,  δεν εκφράσατε καμία αντίδραση όταν η ψυχολόγος σας είπε να πάτε τη Τζωρτζίνα, 5 χρόνων τότε, να δει τα νεκρά αδέλφια της στο γραφείο τελετών. Είναι πολύ σκληρή δοκιμασία για ένα παιδί 5 ετών..

    Κατηγορούμενη: Έτσι μας συμβούλευσε. Και μιλήσαμε στο παιδί και αυτό θέλησε να έρθει. Αυτό μας είπε, αυτό κάναμε.

    Η κατηγορούμενη, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να εξηγήσεις «ύποπτες» αναρτήσεις της.

    Εισαγγελέας: Σε ανάρτησή σας γράφετε «μαμά πάρε με αγκαλιά, δεν μπορώ να αναπνεύσω Πάρε με αγκαλιά και πάμε ένα ταξίδι που δεν υπάρχει πόνος». Κάνετε αυτή τη σοκαριστική ανάρτηση τρεις μήνες πριν φύγει η Μαλένα ….

    Κατηγορούμενη: Είναι από κάπου αλλού δεν είναι δικά μου λόγια

    Εισαγγελέας: Το ανεβάσατε εσείς ;

    Κατηγορούμενη: Είναι ακόμη κοινό (σ.σ. με το Δασκαλάκη) το Facebook.

    Πρόεδρος: Γράψατε σε ανάρτηση σας « γιαγιά μου σου έχω στείλει τη καλύτερη παρέα», γιατί της λέτε σου έχω στείλει ;

    Κατηγορούμενη: Το «σου έχω στείλει» πώς να σας το πω; Ο μόνος άνθρωπος που είχα εγώ εκεί ψηλά ήταν η γιαγιά και ήθελα να πω ότι το παιδί φεύγει από εμένα.

    «Δεν μπορώ να πιάσω το πανάκι»

    Το πολυσυζητημένο πανάκι το οποίο βρέθηκε στην κούνια της 6 μηνών Ίριδας, το οποίο αποτελεί πειστήριο και παραδόθηκε στις αρχές με καθυστέρηση, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας.

    Η πρόεδρος, φορώντας γάντια έπιασε το πανάκι με τις κηλίδες και το έδειξε στην κατηγορούμενη η οποία, κρατώντας ένα χαρτί, καθώς όπως έχει πει πως δεν αντέχει να βλέπει αντικείμενα που σχετίζονται με τα παιδιά της, έκανε μια άτυπη αναπαράσταση ώστε να περιγράψει πού το είχε τοποθετήσει τη μοιραία ημέρα.

    «Μπορεί να το σήκωσε η αδελφή μου όπως πήρε την Ίριδα και να έπεσε… Μπορεί και να σύρθηκε» ανέφερε η κατηγορούμενη η οποία εξέφρασε τη θέση ότι το αίτημα να της επιστραφεί το πανάκι δεν σχετίζεται να τις υποψίες που είχε διατυπώσει σε βάρος της ο γιατρός Ηλιάδης. «Ο κ. Ηλιάδης ζήτησε συγνώμη για όσα είπε. Δεν το πήρα, καμία επιμονή,  τελείωσε εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πρόεδρος: Έχω το πανάκι. Πώς το διπλώσατε; Θα το διπλώνω εγώ αν δε θέλετε εσείς να το πιάσετε.

    Κατηγορούμενη: Θα σας το βουτήξω, δεν μπορώ

    Πρόεδρος: Αυτό σας λέω να το πάρετε, να το πιάσετε…

    Κατηγορούμενη: Δεν μπορώ…

    Πρόεδρος: Πού το βάλατε στο παιδί; (σ.σ. της δείχνει το πανάκι)

    Κατηγορούμενη: Το πανάκι στηρίζεται στο παιδί, ήταν πλάγια, ακουμπάει στο μάγουλο στο λαιμό του παιδιού

    Πρόεδρος: Άρα, δεν ακούμπαγε στο μαξιλάρι;

    Κατηγορούμενη: Στο μαξιλάρι, όχι.

    Πρόεδρος: Όταν πας να σηκώσεις ένα παιδί ακόμη και αν έπεσε το πανάκι ο νόμος της βαρύτητας επιβάλλει να πέσει εκεί όπου το σηκώνω το παιδί.

    Η κατηγορούμενη φορτισμένη ζήτησε τη διακοπή της δίκης και αμέσως μετά ξέσπασε σε κλάματα με τους δικούς της ανθρώπους να της κάνουν αέρα.

    Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου

    Ρούλα Πισπιρίγκου Μάνος Δασκαλάκης



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ