Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Αποβλήθηκε από το σχολείο η μία εμπλεκόμενη

    Αντιμέτωπες με τις πρώτες συνέπειες των πράξεων τους έρχονται οι εμπλεκόμενες στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

    Ήδη για την μία μαθήτρια αποφασίστηκε οριστική αποβολή από το σχολείο της. Η σχολική κοινότητα στην περιοχή της Βούλας είναι αναστατωμένη ενώ συζητούνται μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας μεταξύ ανηλίκων στην περιοχή.

    Πλέον είναι οριστική η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος της Μ.Σ., εμπλεκόμενης στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στην Γλυφάδα την 21η Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του SΤΑR, η απόφαση πάρθηκε προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας και βάση νόμου από την στιγμή που η μαθήτρια απομακρύνθηκε από δημόσιο σχολείο, θα συνεχίσει την φοίτηση της πάλι σε δημόσιο σχολείο του δήμου Βούλας.

    Παρόλα αυτά υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης πάρα πολλοί γονείς στο νέο σχολείο που αποφασίστηκε η μεταγραφή της εμπλεκόμενης, αντέδρασαν με την απόφαση αυτή υπό τον φόβο να μην επαναληφθούν αντίστοιχα επεισόδια. Η Μ.Σ. δεν έχει πάει ακόμη σχολείο ενώ όπως ενημερωθήκαμε είναι  ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να πάει  σε ιδιωτικό σχολείο, αν συνεχιστούν ο αντιδράσεις. 

    Όσον αφορά την Μ.Μ., τη δεύτερη εμπλεκόμενη που είναι μαθήτρια σε ιδιωτικό σχολείο των νοτίων προαστίων εκεί δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα απομακρυνθεί, παρότι βέβαια ο πατέρας του θύματος ενημέρωσε το σχολείο της από την πρώτη στιγμή για την εμπλοκή στην υπόθεση. Υπάρχει όμως και εκεί το ενδεχόμενο αποβολής. Παρόλα αυτά οποιαδήποτε πειθαρχική κύρωση αφορά αποκλειστικά το σχολείο και την οικογένεια της.

    Πάντως σήμερα το μεσημέρι οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κλήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας για να συζητήσουν το θέμα των αυξανόμενων κρουσμάτων βίας ανηλίκων και να συζητηθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ