Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
More

  Υαλουρονικό το νέο trend και στην αντιγήρανση

  Στα χέρια των δερματολόγων το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολυμορφικό «εργαλείο» ομορφιάς: εφαρμόζεται για αναπλήρωση του χαμένου όγκου και ανάδειξη των χαρακτηριστικών του προσώπου, ακόμη και για εξομάλυνση ουλών. Τώρα, όμως νέα ανάλυση σχετικών ερευνών το αναδεικνύει ως δυνατό «παίκτη» και στην αντιγήρανση του δέρματος. 

  Το υαλουρονικό οξύ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες στα δερματολογικά ιατρεία. Και είναι αυτή ακριβώς η δημοφιλία του που παρακίνησε ομάδα ερευνητών να κάνει μία συστηματική ανασκόπηση μελετών με κύριο σημείο έρευνας το κατά πόσο το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα του δέρματος του προσώπου.

  «Όλοι οι τύποι υαλουρονικού οξέος που εξετάστηκαν, έδειξαν θετικό αποτέλεσμα: σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του δέρματος, ενυδάτωση, σφριγηλότητα, λάμψη, καλύτερη υφή, ακτινοβολία και ελαστικότητα. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος στο σκεύασμα, τόσο πιο αποτελεσματικό αποδείχτηκε», συνοψίζουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στο έγκριτο περιοδικό «Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology». 

  «Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ανασκόπηση, καθώς αφορά σε ένα από τα σημαντικότερα υλικά που έχουμε στα χέρια μας οι δερματολόγοι. Πράγματι, το υαλουρονικό οξύ πλέον χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία και ως skin booster, μια νέα κατηγορία “ανάμεσα” στα προϊόντα μεσοθεραπείας και τα fillers, που δρα σε βάθος και μακροπρόθεσμα.

  Η δράση του διατηρείται ακόμη κι όταν το υλικό έχει μεταβολιστεί από τον οργανισμό, διεγείροντας την αναδόμηση και την ανάπλαση των ιστών. Έτσι, η επιδερμίδα ανανεώνεται ουσιαστικά, γίνεται πιο σφριγηλή, πιο ενυδατωμένη και πιο ελαστική», σχολιάζει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine. 

  Booster νεότητας

  Τα τελευταία χρόνια, ενέσιμα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος έχουν χρησιμοποιηθεί, πέρα από το συνηθισμένο τους ρόλο για το γέμισμα ρυτίδων και την προσθήκη όγκου στο πρόσωπο, ως θεραπείες βελτίωσης της ποιότητας του δέρματος.

  Τα ενέσιμα αυτά σκευάσματα που διεγείρουν διαδικασίες bio-remodelling (βιο-αναδιαμόρφωση) του δέρματος, δίνοντάς του ώθηση να αναζωογονηθεί και να αναδιαμορφωθεί δομικά με τον πιο φυσικό τρόπο, μπορεί να περιέχουν υαλουρονικό οξύ είτε ως ένα από τα συστατικά του “κοκτέιλ”, είτε ως το βασικό συστατικό του.

  Στις συγκεκριμένες θεραπείες, η έγχυση του υαλουρονικού οξέος γίνεται στο χόριο, τη στοιβάδα του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα. Προφανώς αυτό είναι το σημείο κλειδί στη δράση του υαλουρονικού ως antiaging factor, αφού όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «με την έγχυση σε αυτό το βάθος, το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία των ινοβλαστών, των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης».

  Είναι το υαλουρονικό το νέο trend και στην αντιγήρανση; 

  Όπως σημειώνεται στο κείμενο της επισκόπησης, τα skin boosters με υαλουρονικό οξύ αποδεικνύονται όντως αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος του προσώπου, ιδίως όταν εφαρμόζονται σε διαδοχικές θεραπείες, με διαφορά λίγων εβδομάδων μεταξύ τους.

  Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζονται και σε ποιους απευθύνονται; Οι ερευνητές θεωρούν ότι άνθρωποι με ήπια απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας του δέρματος μπορούν να δουν αποτέλεσμα με μία μόνο θεραπεία, ενώ για όσους παρατηρούν πιο έντονες αλλαγές στην ποιότητα του δέρματος συστήνονται τρεις διαδοχικές θεραπείες, προκειμένου να βελτιωθεί σταδιακά η εμφάνιση «κόπωσης» και η σφριγηλότητα του δέρματος.

  «Η ανασκόπηση αυτή έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί επιβεβαιώνει τις βασικές εφαρμογές του υαλουρονικού οξέος στην αισθητική δερματολογία, καθώς και την αξία του σε καινούργιες χρήσεις, όπως στα skin boosters», τονίζει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα. 

  Υαλουρονικό το νέο trend και στην αντιγήρανση

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ