Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Ύδρα: Νέα στοιχεία για την πυρκαγιά στο πευκοδάσος – Το αλαλούμ με τον αριθμό των καταθέσεων από τους επιβάτες της θαλαμηγού

    Νέα στοιχεία για την υπόθεση εμπρησμού του πευκοδάσους της Ύδρας, τον περασμένο Ιούνιο, όταν εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα από μια πολυτελή θαλαμηγό που μετέφερε πλούσιους Καζακστανούς, έρχονται στο «φως» και καταδεικνύουν την ασυνεννοησία μεταξύ Πυροσβεστικής και Λιμενικού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νησιού, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι πήρε καταθέσεις από 10 άτομα που επέβαιναν στην πολυτελή θαλαμηγό, αποδείχθηκε από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων ότι λέει ψέματα, καθώς τα άτομα ήταν… 8. Όταν ρωτήθηκε γιατί είπε 10 αφού δεν ήξερε τον ακριβή αριθμό, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι, «τόσους μου είπε ο ύπαρχος».

    Παράλληλα, όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, ο διοικητής δεν πήγε ποτέ για καταθέσεις, μόνο έπειτα από την εισαγγελική παρέμβαση δύο ημέρες μετά το περιστατικό.

    Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο πευκοδάσος, υπήρξε ένα αλαλούμ μεταξύ Πυροσβεστικής και Λιμενικού σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για τη λήψη καταθέσεων. Έτσι, και οι δύο υπηρεσίες πήραν πρωτοβουλίες μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

    Ομολόγησε ο καπετάνιος της θαλαμηγού – «Εγώ τα έριξα»

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ένα από τα δύο προφυλακισμένα μέλη πληρώματος παρουσιάστηκε στην ανάκριση και παραδέχθηκε τη ρίψη πυροτεχνημάτων λέγοντας, «ναι ρίξαμε πυροτεχνήματα, εγώ τα έριξα. Βγήκαμε σε ένα βράχο κοντά στην παραλία κρατώντας μια συστοιχία βεγγαλικών».

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό είναι ο καπετάνιος της θαλαμηγού.

    Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ