Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Youtube: Παρελθόν οι overlay διαφημίσεις

    Σε λιγότερο από ένα μήνα, η εμπειρία παρακολούθησης βίντεο στο YouTube, θα βελτιωθεί δραματικά χωρίς μάλιστα να χρειαστεί καν να αγοράσετε συνδρομή premium! Το YouTube θα απαλλαγεί από τις overlay διαφημίσεις και θα σας προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

    Οι overlay διαφημίσεις είναι τα pop-ups που εμφανίζονται στο κάτω μέρος ενός βίντεο σαν banners και εμφανίζονται αποκλειστικά στην desktop έκδοση του YouTube. Χρησιμοποιούνται συχνά για τη διαφήμιση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προβολή των αξιών μιας εταιρείας ή για την προώθηση μιας εκδήλωσης.

    Μετά τις 6 Απριλίου 2023 το Youtube θα διακόψει αυτόν τον τύπο διαφήμισης. Φαίνεται πως το YouTube θέλει να βελτιώσει την εμπειρία των θεατών μετατοπίσει το engagement σε μορφές διαφήμισης υψηλότερης απόδοσης σε συσκευές. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την απόφαση σε μια ανάρτηση στο YouTube Help Forum, καθώς κατέληξε στο ότι αυτή “μορφή διαφήμισης παλαιού τύπου” ενοχλεί τους θεατές.

    Σημειώνεται πως οι overlay διαφημίσεις εμφανίζονται μόνο στη desktop έκδοση του YouTube και όχι στη mobile, όπου τα ads εμφανίζονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το βίντεο και συχνά μπορούν να παραλειφθούν.

    Είναι σπάνιο μια διάσημη πλατφόρμα όπως το YouTube να παραδέχεται ανοιχτά ότι οι διαφημίσεις της διαταράσσουν την εμπειρία του. Ωστόσο, είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι ανακοίνωσε την απόσυρση αυτών των διαφημίσεων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ