Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων: Συνελήφθησαν δημόσιοι υπάλληλοι ως μέλη συμμοριών – Εξέδιδαν πλαστά έγγραφα και μεταβίβαζαν ακίνητα

    Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων, μέσω της έκδοσης πλαστών εγγράφων καθώς και φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων, διευκόλυναν την παράνομη διαμονή αλλοδαπών στην Ελλάδα προκαλώντας οικονομική ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, ενώ δραστηριοποιούνταν και σε παράνομες μεταβιβάσεις εγκαταλελειμμένων ακινήτων, χωρίς ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

    Για την αποδόμηση των οργανώσεων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Πέμπτης (11/3), στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, μεταξύ των οποίων τα 2 αρχηγικά, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 9 ακόμα μελών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ιατρική πιστοποίηση, δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, τα όπλα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο, το οποίο σε συνεργασία με δημόσιο υπάλληλο, εκδίδει παράτυπα έγγραφα για δημόσια χρήση έναντι χρηματικών ποσών.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο, το οποίο σε συνεργασία με δημόσιο υπάλληλο, εκδίδει παράτυπα έγγραφα για δημόσια χρήση έναντι χρηματικών ποσών.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ