Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    29,5 χρόνια στον οδηγό νταλίκας για την καραμπόλα στην Εγνατία

    [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2014/10/Τέσσερις-νεκροί-από-την-καραμπόλα-στην-Εγνατία-Οδό.jpg”]

    Ποινή κάθειρξης 29 ετών και 6 μηνών επιβλήθηκε στον Ρουμάνο οδηγό νταλίκας, που προκάλεσε τη φονική καραμπόλα τον περασμένο Οκτώβριο στην Εγνατία οδό, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν 31.

    Όμως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή είναι πλημμέλημα και δεν τιμωρείται με ποινή ανώτερη των δέκα ετών, τα οποία το δικαστήριο αποφάσισε να είναι εξαγοράσιμα προς 5 ευρώ. Ο κατηγορούμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος πληρώνοντας 18.250 ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι στις 5 Οκτωβρίου του 2014, το φορτηγό έκανε μια τρελή πορεία περνώντας σχεδόν πάνω από 35 αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί λίγο μετά τη Βέροια, λόγω έργων της ΔΕΗ. Όσοι σώθηκαν ήταν γιατί είχαν βγει από τα αυτοκίνητά τους.

    Οι εφιαλτικές μνήμες ξαναζωντάνεψαν σήμερα στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, όταν κάθισε στο εδώλιο ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας. Σα να είχε γίνει πόλεμος ήταν το τοπίο γύρω του θυμάται ο Γ. Δρέσκας, ενώ ένας από τους τραυματίες ήταν όπως είπε σα να ξεριζώθηκε η γη.

    Συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζήτησε κατά την απολογία του ο οδηγός της φονικής νταλίκας και υποστήριξε ότι λίγα μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος μπλόκαρε όλο το σύστημα φρένων, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα η κακή χρήση των φρένων προκάλεσε το μακελειό.

    Πηγή: megatv.com

    [ad id=”5586″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ