Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία»

    Για την ομοφυλοφιλία και το «coming out» μίλησε πρόσφατα ο Γιώργος Καπουτζίδης στο συνέδριο «Upfront Initiative».

    Το «coming out» είναι η διεθνής έκφραση που χρησιμοποιείται για την πράξη της γνωστοποίησης του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου από ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο προς την οικογένειά του, τους φίλους του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

    «Οι στρέιτ μιλούν για το τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους πολύ άνετα. Σου λένε και τι ώρα γίνεται. Έχουμε μεγαλώσει με το τι κάνουν οι στρέιτ στο κρεβάτι τους. Μιλάνε. Η διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουν. Εμείς χρειάζεται να εξηγήσουμε. Γιατί τόσα χρόνια, αν δεν εξηγήσουμε εμείς κάνοντας comig out, θα το εξηγήσουν οι στρέιτ, όπως έκαναν 2000 χρόνια τώρα και δεν τα πήγανε πολύ καλά» ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος.

    Και πρόσθεσε: «Είπαν ότι η σεξουαλικότητά μας είναι ήταν θανάσιμο αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, ανωμαλία, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία, ότι θα πάμε στην κόλαση. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Προφανώς πρέπει να το εξηγήσουμε. Είναι έτσι η κοινωνία, η θρησκεία και αυτό είναι περίεργο. Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία. Η πρώτη αναφορά υπάρχει σε μια αποστολική επιγραφή, που στάλθηκε στους Ρωμαίους. Δηλαδή δεν το έστειλαν καν σε εμάς το γράμμα, πήγαινε στη Ρώμη. Επιστολή προς Σερραίους δεν…».

    Αναφορικά με τους λόγους που μιλάει «ανοιχτά» για την σεξουαλικότητα του, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Αν τα εξηγήσουμε τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα. Γι’ αυτό ακριβώς μιλώ. Στην αρχή πίστευα ότι μιλούσα για να αισθανθώ εγώ καλύτερα. Μετά πίστευα ότι μιλούσα γιατί θα βοηθούσα κόσμο. Και βοηθώ. Όποτε βλέπω ακραία, άσχημα, φρικτά κι ομοφοβικά σχόλια για μένα και  δεν στενοχωριέμαι για εμένα -είμαι παγερά αδιάφορος, δεν με πληγώνει καθόλου– στενοχωριέμαι για την χώρα μου. Νιώθω ότι καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Αυτό με στεναχωρεί επειδή την αγαπάω πολύ. Οπότε γι’ αυτό γίνεται το coming out».

    Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος σχολίασε με χιούμορ και το επιχείρημα πως ο «Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, και έφτιαξε την γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ» λέγοντας: «εγώ ρωτάω “ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και είδες;”».

    «Χριστιανός ορθόδοξος είμαι και πιστεύω σε αυτούς που δίδαξαν την αγάπη αλλά θεωρώ ότι η εκκλησία μπορεί να μας βοηθήσει. Έξω μέχρι και γάμοι γίνονται εκεί πρέπει να εστιάσουμε στην πρόοδό μας» υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ