Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Διεθνή συγχαρητήρια στον Ερντογάν για την επανεκλογή του

    Presidential Press Service via AP, Pool

    Την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Τουρκίας κατέκτησε ο Ταγίπ Ερντογάν επικρατώντας του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με διαφορά πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

    Μεταξύ των ηγετών που έσπευσαν να συγχαρούν τον Ερντογάν ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η νίκη στις εκλογές ήταν φυσικό αποτέλεσμα του ανιδιοτελούς έργου σας ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σαφής απόδειξη της υποστήριξης του τουρκικού λαού στις προσπάθειές σας να ενισχύετε την κρατική κυριαρχία και να ασκείτε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο Πούτιν στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Ερντογάν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Πρόσθεσε πως «εκτιμάμε ιδιαιτέρως την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των φιλικών ρωσοτουρκικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς».

    Και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη τον Ερντογάν, προσβλέποντας στην «ενίσχυση» των σχέσεων μεταξύ των χωρών τους και στη «συνεργασία τους για ασφάλεια και σταθερότητα» στην Ευρώπη.

    Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, λίγο μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού σε ουκρανικό έδαφος.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Ερντογάν, στέλνοντας παράλληλα συγκεκριμένα μηνύματα στον Τούρκο πρόεδρο. Όπως ανέφερε, «η Γαλλία και η Τουρκία έχουν πολύ μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν μαζί». Ανάμεσα στις «προκλήσεις» αυτές, είναι «η επιστροφή της ειρήνης στην Ευρώπη, το μέλλον της Ευρωατλαντικής μας Συμμαχίας, η Μεσόγειος Θάλασσα». Όπως πρόσθεσε, «με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον οποίο συγχαίρω, θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά».

    Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνεχάρη τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία και τη Γερμανία «στενούς συμμάχους», των οποίων οι «λαοί και οι οικονομίες είναι βαθιά συνδεδεμένοι». Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Ερντογάν. Μαζί, θέλουμε να προωθήσουμε την κοινή μας ατζέντα με νέα ώθηση».

    Τα συγχαρητήριά του στον Ερντογάν εξέφρασε μέσω twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. «Συγχαρητήρια Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή σου ως πρόεδρος της Τουρκίας. Αναμένω να συνεργαστώ ξανά μαζί σου για την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας τα χρόνια που έρχονται» ανέφερε.

    Συγχαρητήρια και από την πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Συγχαίρω τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στις εκλογές. Αναμένω να συνεχίσουμε την οικοδόμηση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας. Είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για την ΕΕ, όσο και για την Τουρκία να εργαστούμε για την προώθηση αυτής της σχέσης προς όφελος των λαών μας», ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ