Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Εκατομμύρια βίντεo και σχόλια «χάθηκαν» από το Youtube

    Εκατομμύρια βίντεo και σχόλια «χάθηκαν» από το Youtube

    Εκατομμύρια βίντεo και σχόλια «χάθηκαν» από το Youtube

    Συνολικά 58 εκατομμύρια βίντεο και 224 εκατομμύρια σχόλια χρηστών αφαιρέθηκαν από το YouTube στο τρίτο τρίμηνο του 2018 λόγω μη αποδεκτού περιεχομένου, καθώς κρίθηκε πως παραβιάζουν τους κανόνες του.

    Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια του YouTube να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις πιέσεις που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και οργανώσεις πολιτών, προκειμένου να ασκήσει καλύτερο έλεγχο στο περιεχόμενό του, που αφορά εξτρεμιστικές απόψεις, ρητορική μίσους, παιδική πορνογραφία κ.α.

    Αναλυτικά, το YouTube αφαίρεσε περίπου 1,67 εκατομμύρια «κανάλια» του, καθώς και όλα τα 50,2 εκατομμύρια βίντεο που ήσαν διαθέσιμα μέσω αυτών των καναλιών. Σχεδόν το 80% των καναλιών σχετίζονταν με «ανέβασμα» ανεπιθύμητου περιεχομένου τύπου «σπαμ», το 13% αφορούσαν γυμνό και το 4,5% την ασφάλεια των παιδιών.

    Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν επίσης περίπου 7,8 εκατομμύρια μεμονωμένα βίντεο λόγω παραβίασης των πολιτικών του YouTube. Όσον αφορά στη διαγραφή των σχολίων, το YouTube έκανε γνωστό ότι κάθε τρίμηνο οι χρήστες του αναρτούν δισεκατομμύρια σχόλια στα βίντεό του, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ποιο ποσοστό των συνολικών σχολίων ήταν αυτά που αφαιρέθηκαν ως μη αποδεκτά.

    Σημειώνεται ότι η αφαίρεση του μη αποδεκτού περιεχομένου γίνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό αυτόματα, με τη βοήθεια εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που σημαίνει ότι πολύ λίγοι χρήστες προλαβαίνουν να δουν το επίμαχο βίντεο ή σχόλιο. Παράλληλα, το YouTube ζητά από τους χρήστες να αναφέρουν όποιο βίντεο ή σχόλιο θεωρούν προβληματικό, μια διαδικασία πιο αργή, που εκ των πραγμάτων αφήνει το επίμαχο περιεχόμενο online για περισσότερο χρόνο.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ