Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Κολωνός: Η μητέρα της 12χρονης μιλά μέσα από τη φυλακή – Τι λέει για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τον Ηλία Μίχο

    «Έξι μήνες πλέον έχω μείνει άδικα στη φυλακή. Τιμωρούν εμένα και το παιδί μου», δηλώνει αποκλειστικά σε συνέντευξή της στη Realnews, μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου κρατείται, η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό.

    Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

    H 37χρονη και ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας δηλώνουν ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Όμως, αυτό που βασανίζει περισσότερο την ίδια και το παιδί της είναι ότι δεν τους επιτρέπεται να συναντηθούν, έστω και με επισκεπτήριο στη φυλακή. «Σήμερα, τόσους μήνες μετά τις αποκαλύψεις της κόρης μου, αντί να αποδοθεί δικαιοσύνη, η κόρη μου εξακολουθεί να βασανίζεται. Αναγκάστηκε να αλλάξει όλη της τη ζωή, από τη μια μέρα στην άλλη και χωρίς καμία προετοιμασία από παιδοψυχολόγο, την πήραν από το σπίτι της και βρέθηκε να ζει στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και μετά σε άλλη πόλη, μακριά από τα αδέλφια της, τον πατέρα της και εμένα, ενώ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής της έχει ανάγκη να σταθούμε δίπλα της και να τη βοηθήσουμε να επουλώσει τις πληγές της. Μετά από όλη τη φρίκη που βίωσε, τώρα εξακολουθεί να κακοποιείται, αφού νιώθει ενοχές γιατί βλέπει τη μητέρα της στη φυλακή, παρότι η ίδια σε κάθε της κατάθεση επαναλαμβάνει ότι δεν ήξερα τίποτα. Νιώθει ότι την τιμωρούν, ότι κανείς δεν την πιστεύει», λέει η 37χρονη στην «R».

    Γολγοθάς

    Η προφυλακισμένη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί για διακεκριμένη μαστροπεία και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας: «Ενώ εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία και ενώ από εμένα ξεκίνησε αυτή η έρευνα, βρέθηκα κατηγορούμενη για κάτι που δεν έκανα. Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος μου και ούτε ο Μίχος ούτε κανένας άλλος μπορούν να μου προσάψουν το παραμικρό. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μαζί με εμένα τιμωρείται άδικα όλη η οικογένειά μου και τα οκτώ παιδιά μου, που αποζητούν τη μητέρα τους. Μοναδικό μου στήριγμα είναι η οικογένειά μου, που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου. Εχουν καταθέσει ότι εγώ δεν γνώριζα το παραμικρό, με επισκέπτονται και μου δίνουν δύναμη να αντέξω αυτόν τον Γολγοθά που περνάω. Το μόνο που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να αποδειχθεί η αθωότητά μου και να αποφυλακιστώ, για να βρεθώ δίπλα στην οικογένειά μου και ειδικά δίπλα στην κόρη μου, για να τη στηρίξω και να τη βοηθήσω να απαλύνει τις πληγές της».

    Η 37χρονη επαναλαμβάνει στην «R» ότι δεν γνώριζε ότι ο 53χρονος συγκατηγορούμενός της εξέδιδε την κόρη της. Και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του, αν και καμία δεν είναι αρκετή για τα εγκλήματά του, όπως λέει:

    «Όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες, από την πρώτη στιγμή που έμαθα τι έχει περάσει η κόρη μου στα χέρια του Μίχου και των άλλων ανθρωπόμορφων τεράτων που κακοποίησαν το κορμί και την ψυχή της, έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Πονάω και υποφέρω για όσα βίωσε το παιδί μου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν ανάμεσά μας τέτοια τέρατα, που παριστάνουν τους ευυπόληπτους πολίτες και κακοποιούν ένα μικρό παιδί, μόλις 12 ετών. Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο Μίχος, που τον γνωρίζαμε και παρουσιαζόταν σε όλο τον κόσμο ως δήθεν καλός οικογενειάρχης και φιλάνθρωπος, κακοποιούσε την κόρη μου με τον χειρότερο τρόπο. Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή γι’ αυτά τα τέρατα και καμία ποινή δεν θα φέρει πίσω τη χαμένη αθωότητα και την παιδική ηλικία της κόρης μου».

    «Μετανιώνω»

    Η 37χρονη αναγνωρίζει ότι έκανε λάθη ως μητέρα και νιώθει τύψεις που δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα όσα βίωνε η 12χρονη κόρη της. «Κάθε μέρα πονάω που δεν μπόρεσα να την προστατεύσω, που δεν μπόρεσα να διανοηθώ ότι περνούσε όλο αυτό το μαρτύριο. Κάθε μέρα μετανιώνω βαθιά που βυθίστηκα στα οικογενειακά και στα οικονομικά μας προβλήματα και δεν αντιλήφθηκα τι περνούσε το παιδί μου. Μπορεί να έκανα λάθη ως μητέρα, αλλά τα παιδιά μου είναι το σημαντικότερο κατόρθωμα της ζωής μου, τα αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο και ποτέ δεν θα μπορούσα να τα βλάψω. Νιώθω αβάσταχτες ενοχές που δεν μπόρεσα να σώσω την κόρη μου από αυτά τα τέρατα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας Απόστολος Λύτρας δηλώνει στην «R»: «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της και αυτό ήδη το αναγνώρισε και η εισηγήτρια δικαστής του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αποφάνθηκε για το πρώτο αίτημα που υπέβαλε η μητέρα για την άρση της προσωρινής της κράτησης. Μάλιστα, η εισηγήτρια του Συμβουλίου, αναλύοντας ένα προς ένα τα στοιχεία της δικογραφίας, με πληρέστατη αιτιολογία διατύπωσε την άποψη ότι η εντολέας μου δεν έχει συμμετοχή στα αδικήματα που της αποδίδονται και τάχθηκε υπέρ της άρσης της κράτησής της. Η προσωρινή κράτηση της μητέρας λειτουργεί επιβαρυντικά στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη της ανήλικης, γιατί, όπως η ίδια δηλώνει, αισθάνεται υπεύθυνη για την άδικη κράτηση της μητέρας της και νιώθει θυμό, γιατί, όπως λέει, “δεν την πιστεύουν” και η μητέρα της τυγχάνει κατηγορούμενη, παρότι η ίδια κατ’ επανάληψη έχει πει ότι δεν είχε ουδεμία γνώση για όσα βίωνε».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ