Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Ξάνθη: Ποσότητα υδραργύρου εντοπίστηκε σε βρύσες σχολείου – Προληπτικά στο νοσοκομείο 4 παιδιά και 2 δασκάλες

    Συναγερμός σήμανε στην Ξάνθη, έπειτα από ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για υπολείμματα υδραργύρου στις βρύσες του Προαυλίου χώρου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Π. Κατραμίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthinea.gr, στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία αλλά και ο Δήμος Αβδήρων, ενώ για προληπτικούς λόγους 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

    Η ιστοσελίδα αναφέρει, επίσης, ότι παρά το γεγονός πως η ποσότητα που βρέθηκε ήταν μικρή οι αρμόδιες Αρχές ακολούθησαν πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

    Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση της ασφαλούς απομάκρυνσης του υδραργύρου είναι σε πλήρη εξέλιξη και προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    Προληπτικά,  ωστόσο, η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να βρέθηκε στο σημείο ο υδράργυρος.

    Ανακοίνωση με αφορμή τα υπολείμματα υδραργύρου που εντοπίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο στο Κατράμιο εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών».

    Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη

    «Κατά τις 12:30 το μεσημέρι υπήρξε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για υπολείμματα υδραργύρου στις βρύσες του Προαυλίου χώρου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Π. Κατραμίου.

    Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι φορείς (ΠΥ Ξάνθης 9η ΕΜΑΚ Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης, Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, Δήμο Ξάνθης, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Π.Ε. Ξάνθης και Αστυνομία Ξάνθης).

    Η ποσότητα υδραργύρου απομακρύνθηκε άμεσα.

    Για προληπτικούς λόγους τέσσερα (4) παιδιά και δύο (2) δασκάλες εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία τους. Αναμένουμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πληροφορίες για το εάν κλείσει ή όχι το σχολείο.

    Ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ.

    Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία Ξάνθης για τα περαιτέρω».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ