Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    3 βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

    3 βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

    Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία και ευεξία μας. Ωστόσο, προβλήματα όπως η έλλειψη ορισμένων βιταμινών στον οργανισμό μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά μας να ξεκουραζόμαστε επαρκώς. Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (ΗΠΑ) απαριθμεί τρεις τρόπους για να βοηθήσετε στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

    Ακολουθούν τρεις βιταμίνες για καλύτερο ύπνο:

    Βιταμίνη Β

    Αυτή η ομάδα βασικών βιταμινών περιλαμβάνει τη θειαμίνη (Β1), τη ριβοφλαβίνη (Β2), τη νιασίνη (Β3), το παντοθενικό οξύ (Β5), τη Β6, τη βιοτίνη (Β7), τη Β12 και το φολικό οξύ. Αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη του οργανισμού, καθώς και για την απόκτηση ενέργειας από τις τροφές που τρώμε. Η βιταμίνη Β12 είναι ιδιαίτερα σημαντική για την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο.

    Βιταμίνη C

    Γνωστή ως σημαντικό αντιοξειδωτικό για το δέρμα, τα οστά και τον συνδετικό ιστό, η βιταμίνη C προάγει επίσης την επούλωση και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, ο οποίος είναι ευεργετικός για τον ύπνο. Επιπλέον, η βιταμίνη C μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο ύπνο, καθώς βοηθά στη σύνθεση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που προάγει το αίσθημα ευεξίας και ευτυχίας.

    Βιταμίνη D

    Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στο νευρικό, το μυϊκό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με διαταραχές του ύπνου και κατάθλιψη. Η ηλιοθεραπεία είναι ο φυσικός τρόπος για την πρόσληψη της βιταμίνης D, αλλά μπορεί επίσης να ληφθεί από συμπληρώματα και εμπλουτισμένα τρόφιμα.

    Η λήψη αρκετών βιταμινών μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής και συμπληρωμάτων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση του ύπνου και της συνολικής υγείας. Πάντα να συμβουλεύεστε τον επαγγελματία υγείας σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, ειδικά εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή λαμβάνετε φάρμακα.

    Δώστε προτεραιότητα στην ξεκούραση και απολαύστε μια πιο υγιή και γεμάτη ζωή.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ